idaekenberg

Till den som är intresserad av ointressanta saker.

Nyår

Kategori:



Cassandra kräks och jossan är däckad i soffan. Själv hänger jag hos grannen. Tvivlar på raketer.

One day baby

Kategori: Allmänt




Kul när man somnar 23, och tror att man ska få en normal nattsömn. Men så vaknar man vi 3 och är klarvaken. SkönT liv. NAAAAAT

Taggar passfotografering o grejer idag, drar till Stockholm vid 11 o sen går flyget 17, blir soft o komma hem till Oslo. Men har inte så mycket tid kvar där, eller i Skandinavien heller för den delen. En månad ganska exakt.

Jag orkar inte skriva så mycket, ska gå och spackla hela ansiktet med smink, man blir ju ändå så jävla söt i passet. Not, lol.

Var för övrigt på mellandagsrean idag, köpte smink för 400 på HM och lite skit på Gina tricot, hade bara presentkort att hålla mig till.

Dagens bästa var när jag visade mitt nya örhänge för mamma..

"Tog på mig mitt nya örhänge o visade mamma. 

Hon ba: det var fint, lite gangnam style... 
Skönt o höra att mamma hänger med."

NU ska jag sminka mig o äta frukost. 






Sofia och jag på juldagen :)



peace lovers

Juldagen

Kategori:



Ännu en julafton har kommit och gått, Sofie fick med mig till platens på fest nu på juldagen, trots att jag inte skulle :P det är min första utgång på juldagen så det ska bli spännande . Har avslutat julafton med chill hos Sofie och Tomten är far till alla barnen. Fint som snus. Nu ska jag sova, har en lång dag med besök hos min älskade häst Nattfari och fest (som sagt) .


Pussut

Julafton

Kategori: Allmänt



Idag trodde jag att jag skulle ha klänning och vara fin som tusan, istället så har jag en skitig tjocktröja och mjuksbrallor på mig, känner mig smutsig i håret och sminket är inte vad det borde vara, är charmig. Jag lovar. Ligger o tycker synd om mig själv i soffan och kollar på Ensam hemma... Eller det blir inte så mycket kollande eftersom jag mest sitter o stirrar in i datorn.

Längtar efter att få öppna paket, jag älskar det, himla spännande alltså !

Ska nog åka o hålla sofie sällskap sen efter maten och paketen :) man måste passa på att ses när man bara ses en gång om året, typ.


Och förresten så pallar jag inte PK-världen Tellus, im out, officellt så bryr jag mig inte längre om varken eller. 
Bara en tanke om denna pepparkakehysteri (som jag för övrig inte alls hängt med i, men) hur många av oss har på riktigt tänkt att "vi komma från pepparkakeland" är rasistisk - på något vis. Jag tänker verkligen ett pepparkakeland, bokstavligt talat.
Om jag nu är sjukt opk eller fräck så får det vara så. Men jag tänker bara att är det inte mer rasistiskt att dra upp frågan om att det möjigtvis kan vara så att sången är rasistisk. Det skapar (enligt mig) en debatt som inte skulle funnits annars. 

Sen vet inte jag vem som dragit upp frågan från början, om det är en grupp som känner sig kränkta som gjort det, jag vet inte. 




Fin gran, finare paket.



Instagram goes blogg.



Tratition hos vänner, en miljon sorters kakor i 2 timmar. bra skit.





Puss people !










påminnelse

Kategori: Allmänt



Myrna påminnde mig om vad jag ska akta mig för i Kanada, förutom björnar och laviner...


 

Dan före dan

Kategori: Allmänt




Sovit som en prinesessa hemma i min gamla säng hos mamma o pappa, kickade typ 13 timmar sömn. skönT.

Varit på ikano och handlat julklappar med lillebror, tappat plånboken och blivit uppropad i högtalarna, första gången sen jag var fem så hörde jag högtalarna säga "Ida Ekenberg, var vänlig kom til vakten" eeehee, trodde först det var Erik som prankade mig, men ikke, visade sig att plånboken faktiskt blivit bortappad och sen upphittad. Och jag fattade verkligen inget först. Hur som.

Köpt balsam på rusta för 34 kronor, en hel halvliter. Fynd.


Lagade min gamla bärbara dator också, blev chockad över att den funkade faktiskt. SÅ nu ska jag blåsa ut o formatera om den och ge den i julklapp till mami, Hon behöver en sån. Sweet life :D



Ska tagga till Sofie snart, ska nog lana sims tills det blir julafton och troligvis äta skumtomtar. 



Så här snygg var jag förra julen, precis innan jullovet på jakobsbergs folkhögskola <. fint.

Flygresa

Kategori: Allmänt



Det tog typ 2 sekunder att flyga, hann inte göra nått kändes det som, mer än att hosa o låta som godzillas avkomma och äta lite mysig flygplansmat bestående av ägg med räkor, sill, lax och en liten julskinke bit. Samt en bbrädbit lika stor som två svenska femkronor. Förträffligt. Till detta fick jag välja dryck, inte visst jag att man fick ta vin så jag sa juice, o killen brevid säger vin. FML. Juicen var inte ens god :(


Nu sitter jag på....tadaaaa. donken. o äter pommes med garlic dipp. Och...jag trodde jag skulle få en orgasmisk euforisk smakupplevelse. Men jag fick bara ont i huvudet, maken till gräddigare grej får man leta efter :(



Väntar på tåget, behöver hosmedicin, vill vara hemma NÅ !


Hej.





Nej men va? vad fan är detta, nån hudkräm men caviar...för 2300? tack men nej tack. Fattar inte, o när tjejen som ska "hjälpa till men som mest är påfrestande" frågade om jag behövde hjälp sa jag. Nää, jag har bara aldrig sett nått så onödigt dyrt i hela mitt liv.
Kan svära på att det inte kostar mer än 10 kr o tillverka i thailand, fo real. Korruption eller nått. 



Årets största förhoppning och besvikelse



Hej.


Såg solen för första gången på många många dagar :)




Oslo Lufthavn

Kategori: Allmänt



Hej hhär sitter jag och hostar på oslos flygplats. Jag gillar flygplatser, det är inte lika skitigt som på tåg stationer och inte ens i närheten av hur vidriga busstationer är. Jag gillar känslan av att vara på väg, även om jag denna gång bara ska till Stockholm, så ska jag ju ändå flyga. Och jag känner mig lite viktigare som människa när jag flyger än när jag pker tåg. Kanske för att jag tågpendlat mellan Linköping och Stockholm i 3 år. Är trött på tåg. Och bussar har aldrig varit min grej.


Jag är sjuk, det suger. Fast jag tycker det känns lite bra att vara ynklig, typ som att vara 10 igen och inte kunna gå till skolan, ligga hemma o kolla på Ztv och andra serier som gick år 2000.


SAS vill helst att jag ska cecka in 20 minuter före avgång, vilket är om typ 50 minuter eller nått. Så nu sitter jag här brevid en vitlöksluktande snabbmatsrestaurang, jag blir hungrig. Det första jag ska köpa i Sverige är 2 vitlöksdippar på donken. För i norge har dom inte den. BA VAAA?!?! hur fan tänkte ni nu Norge?!





Inköp på taxfree.




Har gjort egna armband, ska kanske ge bort dom i julklapp till bror, har lite kasst om cash. Undrar om han blir glad.



Puss ut.

Psssyyyched!

Kategori:




Domedagen

Kategori:



Om 1,5 timmar ska vi dö, i alla fall enligt film, fanatiker och diverse andra nojiga människor. Jag funderar dock på när det tänkt inträffa, för Europa har ju inte gått in i den 21a dagen i december ännu. Däremot har Australien gjort det, och Asien med för den delen.
Läget är fortfarande lugnt där vad jag vet.

Hur tänkte du nu domedagen, belsebub, Maya eller rymden. Gick inte helt som beräknat, eller? Är det meningen att hela världen ska vara i samma datum samtidigt kanske?

Är det meningen att så fort alla länder ligger i samma datum så kommer helvetet stiga upp från underjorden och sluka oss, eller är min teori om kaos mer logisk? Att vi nått "the point of no return" , det faktum att vi förstört Tellus (latin för jorden) så mycket att vi inte kan rädda den längre.

Eller kunde Maya indianerna bara inte räkna längre helt enkelt.

Hur som helst, nu lyssnar jag o Cassandra på Astrid Lindgren låtar innan vi dör. Har det chill i bunkern och är sjuk. Funkar.

HAAAADEE mina älskade och stay safe during doomsday :)



Beauty

Kategori: Allmänt



Allt klickar, inget som har gått fel ännu, sagt till mitt fina jobb att jag kommer sluta den 26e Januari, planerat en hejdå fest för alla älskade människor här i Oslo den 17e Januari. Den 27e Januari tar jag mit tillbaka till Linköping, packar om livet och begränsar det till 46 kilo i två resväskor.
1a februari tar jag tåget till Stockholm för att säga hej då till mina finaste och den 4e februari drar jag. Jag må säga att jag är nerrrrvös. Men ack så taggad.

Vad som återstår att göra nu är:

1. Se om jag kan fixa om mitt mobilabbonnemang så det blir utlandstaxa eller så
2. Kolla mina reseförsäkringar med banken

A, det var nog allt...känner mig lite mer organiserad i hjärnan denna gång, måste även skaffa ESTA, så jag får byta flygplan i Seattle. Usa är lite nojiga av sig.


Jag trivs dick så jävla bra här just nu att jag nästan får kalla fötter, finaste housematesen man kan tänka sig, bästa grannarna och softaste källarlägenheten i Oslo, shame to give up on such things, but jag har ju velat detta länge so, fuck it. Kommer ju tillbaka till Norge en sväng i slutet på augusti.
Sen får vi la seeee. Även om jag vet vad som händer efter det :) Men tror jag håller på det ett tag till.



Tänke slänga in ett par massa bilder, har en del att visa :)



hahahhahahahaha HUMOR ! Och HUMOR på alla IDIOTER som överreagerar och inte någonsin i hela livet hört talas om orden roligt, skämt, skratt, kul eller humor. Iofs bidrar alla idioter till att jag bara får skratta ännu mer, sååååattee.




Har ju ingen micro...och bullen behövde värmas, tur att vi har 4 värmefläktar :)




Har jobbat lite på dagis o så, ska nog ringa o kolla om jobb på måndag igen :)



Hej här är jag



Flyttade tillsammans med Kim, Bilal, Elinor, Josefin och Cassandra ifrån kollektivet i Slottsparken 



Hade fotosession på jobbet. Emma och jag <3




Derra är vårat nya vardagsrum, i källarvåningen :)


Hej här är jag 


Dont ask, tycktte bara det var kult.



Och i källaren har vi inte bara vanlig tv, även ett biosystem om vi vill det, jooomensåååatteee, vi tjänar cash i Norge ....


Christmas flairing competition på fridays.




Jag och Cassandra på Beer palace :)









Puss och peace.


Nästan perfekt

Kategori: Allmänt



Long time no see, känns som det ofta är så med den här bloggen. Men men.

Det händer inte massa just nu, väntar på julen, chillar i nya lägenheten, städar nya lägenheten. Jobbar mina helnätter på donken och lite på dagis i veckorna. 

Ikväll har jag grannens 50-kilos hund hos mig, han e söt. stor och fett jobbig. Han vill gå ner till källaren, och 50 kilo vovve är rätt stark, speciellt när den är lika stor som en mindre häst, men bilal är inte så förtjust i hundar, så vi slappar i min säng och lyssnar på Lars Winnerbäck. För nu har han äntligen fattat att han inte får gå ner :)



Fattade inte riktigt hur jag skulle få bort alienögonen, så det fick vara så :D haha


Peace out lovers 

Remember that we had fun together

Kategori: Allmänt



It's on, it's so on !

Idag hade jag mitt första samtal i telefonen med familjen i Kanada. Oj vad det gick bra, kände jag i alla fall. Jag tror verkligen hon kände samma. 
Vi pratade om allt i nära en timme, på både svenska och engelska. Jag var så otroligt nervös i början, visste inte om jag skulle prata engelska eller svenska, visste inte hur mycket svenska hon kunde. Men det var ju helt flytande svenska. Så skönt, för när man är nervös är det ju risk att man börjar snubbla på ord, men på svenska var det enklare att hålla sig samlad.

Jag var inte nervös för att jag skulle göra något fel, jag var nervös och exalterad för det faktum att jag verkligen vill detta. Den här familjen verkar så perfekt för mig. Den ÄR så perfekt för mig.

Jag är nu 99% säker på att jag åker i början av Februari, vi ska prata en gång till på tisdag för att följa upp, hon ska prata med sin man lite och jag ska låta detta sjunka in. Är så adrenalin kickad just nu att det är sjukt. Trots att jag har varit vaken i 26 timmar så finns det ingen chans att kunna somna nu. Men när flytten till nya lägenheten är klar och kicken lagt sig kommer jag krascha direkt. Lyckoruuuuuuuus !

Kommer säkert få en feeet telefonräkning på detta samtal, men hey, deet är det värt. Pengar är bara materialistiska ting och väger inget jämfört med detta. 


Nu väntar jag på Jossan och Cassandra att dom ska uppenbara sig från gud vet vart, måste nog kolla så dom inte ligger och sover, för dom ska hämta nyckeln till nya stället klockan 9.
Sen: Packa det sista, ringa taxi, tagga dit och bo in sig. 



Bäst att sluta nu för annars kommer jag bara skriva massa strunt för att göra av mitt adrenalin nån stans. Ska nog gå o hoppa på Kim.









Glad tjej !



Peace out