idaekenberg

Till den som är intresserad av ointressanta saker.

Uuuuh storbloggarn.

Kategori: Allmänt



Men serri, har varken tid eller ork just nu, är morsa på 75 % och resterande 25% spendrar jag på gymmet eller i sängen o glor på serier samt äter solrosfrön. Och ja, jag har det ganska kul faktiskt.

Ikväll slutar jag för helgen och är ledig lördag-söndag. Så vid klockan 5, om 57 minuter drar jag in till downtown och träffar Emelie. Tror det blir en öl eller nått.
Det har regnat hela dagen och nu helt plötsligt blev det sjukt mycket sol. helt glad i själen :)




Finaste vårdagen drog jag ner till Stearman Beach o chillade.




Utsikt.



Utsikt



Jag och Emeli drog på picnic nere vid English Bay



Fixade till håret igen och gjorde topparna ännu rödare :)




Var på Oscars-gala-pancake brunch hos emelie, GALET GOTT !




Åt jordgubbar i Solen




Gick förbi ett tufft hostel på vägen till English Bay och independence store.


'

Fruit art. fint :)



Känns väldigt mycket....Kanada.



Diverse skrattande statyeer nere vid English Bay.

 

In lägget, eller ja texten längst upp skrev jag för 2 dagar sen, så får väl skriva nått mer. Jag har varit inne i downtown hela helgen. Vart på krogen och klubbar hela fredagnatten. Träffat tv-spelsbolags ägare och ätit gör-goda pannkakor i söndags. Det var typ det.



Pusssii 

2 veckors väntan är över

Kategori: Allmänt



Nu är jag tillbaka, förhoppningsvis med energi ! haha

Jag har jobbat typ varje dag de senaste 2 veckorna, kan säga att jag har fått en otrolig respekt för mammor. I särklass min egen mamma som stått ut med  mig alla år. Och som den underbara, men petiga och bestämda unge jag var (är). Så har hon lyckats förjävla bra med att uppfostra mig.

Eftersom barnen här har rätt bestämda åsikter, tillexempel, smält smör gå bra på toast men inte på waffles. Ingen sylt till pankakor - bara socker. Men gärna sylt på mackan ibland.
Exta jordnötssmör vid sidan om till kanterna, och ingen saft till den enda, bara till den andra i skolan. Den ena vill bara ha vatten. En ska ha äpplena skurna i båtar, mendans den andra ska ha det i bitar...and so on.

Och JA, jag har gjort fel nästan varje gång. För det är inte lätt att hinna med och hålla koll på alla olika saker som går bra alla olika gånger. 

Men dom är tålmodiga, speciellt den äldre. Han säger "Ida, do like this" eller "next time i want it like that".

Jag har hunnit åka skidor en helg också, det var KUL KUL KUL ! Och som tur är tar det 10 min till närmaste berg, Cypress Hill, där jag kan åka fram till April, så en eller två gånger till blir det i alla fall :D

För att spola fram till nutiden så har jag hunnit fylla år igår. Är officellt 23 bast nu. Spännande. Och min ålders noja är helt försvunnen. Har haft nojan i 2 år. Men inte längre. Man blir kanske klokare med åren. heheeeeeehehe.
Fick lindt choklad av mormodern och morfadern. Och av familjen ett presentkort på en manikyrsalong på 50$. Så i nästa vecka ska naglarna (som egentligen inte behöver förlängas) förlängas. Och antagligen får dom en fransk manikyr också :)

Imorgon lördag ska jag in och träffa en nyfunnen vän (Emelie) som jag hittat på "Swedes in Vancouver". Fika och shopping och en promenad i Stanley park blir det. Tror jag. Måste i alla fall köpa ett par skor, har bara vinterboots och mina numera trasiga easy-tones, dom gör visselljud när jag går. haha ! Men det är bra för skrämmer bort diverse skunkar, tvättbjörnar och björnar med det ljudet. Hoppas jag i alla fall.

Senare på kvällen ska jag och Meri (finsk au-pair jag lärt känna genom Elin som var i min familj innan mig) till warehouse för middag och senare utgång för att fira min födelsedag ! Så taggad, kan känna att jag behöver en AW-öl eller så. heheee.


Imorgon ska jag även köpa kool-aid, ska fixa till håret med färg. Dvs, dip-dye. Och ja, man kan färga håret med den saften. Bra att saften innehåller så mycket kemikalier att det går att färga hår med den. TÄNKER EJ DRICKA, någonsin !

Så gör man ! 
Säg till om ni vill att jag skickar hem efter att jag visar resultatet, så kan ni också färga håret , För kool-aid finns inte vad jag vet i Skandinavien. Och det finns i typ 30 olika färger, och kostar typ 2 kr / paket :)




BILDBOMB !

Jag vet att några av bilderna redan finns på facebook i min mapp där, men what thaa heck.















Huset :)



Utsikt från stranden, det är downtown Vancouver som man ser.



Dalapåni



Just because, jag garvade sönder typ.
























Utsikt från den GIGANTISKA stugan vi hade



Fina älskade vinterland.



Snowtubing, så jävla kul !







Sunset


Födelsedag :) HAHAHAHA kolla på min aögon o.O ahmentja




Är en bättre pannkakskock än jag trodde . boooyah



Här träffar jag skvallrande svenska hemmfruar när barnen lär sig svenska. Dricker kaffe också. Svenskt kaffe.



Bevis på att barnen går igenom samma läroplan som jag gjorde för typ 14 år sedan, hujeda mig, Tor, Lump & Lena.



Kunde varit Westeria Lane



Drive way




MÄSTERKOCK baddabaaam.

Energi

Kategori:


Orkar inte blogga, nästa vecka orkar jag.

Väntan

Kategori: Allmänt



Har inte så mycket för mig mer än att ha chillat ner från hjärtklappningen, bordar omungefär 20 min skulle jag tro.

- Sågjag nu, ungefär 20 timmar senare att jag aldrig skrev klart. 



Men NU sitter jag i en gungstol, kollar ut över flygplan av märket Alaska Airlines, lyssnar på låten som kom att bli min theme-song för denna resan.






Fick skypa med min fina Cassandra lite förut, det var mys. även om det var fett sne internetkontakt.


Jag skulle egentligen varit framme hos familjen för läääääänge sedan, men eftersom USA är dumma i huvudet,och tar hur lång tid som helst på sig att "checka in folk i landet" och även icelandair (som bokar mig med en transfer som ska gå om 50 min från det att jag kommit in från island.)

Så jag MISSAR mitt flyg till kanada, så nu sitter jag här i en gungstol som sagt och väntar på att 23-flyget ska gå. Gotta love life ! För jag har inte redan varit vaken i 25 timmar eller så, tur att jag har tränat i ett par veckor på att dygna då...


Åt färsk ananas utan problem nyss ! Eller, den var ju från starbucks så ett par kemikalier var det kanske, men det gick bättre än väntat i alla fall :D



Arlanda terminal 5, gate 7

Kategori:



Det är nu det går upp för mig att om 2 timmar drar jag. På riktigt.

Det är nu den riktiga hjärtklappningen kommer.