idaekenberg

Till den som är intresserad av ointressanta saker.

I don't shine if you don't shine, can you read my mind? - tillägg

Kategori: Allmänt




Kan ju bara ta och tala om att fick ett superfint nyårslöfte av världens finaste Phnom nyss, Kanada all in. Vi håller alla tummar och snart sitter det nog en Simon nära mig och dricker vin, skrattar, ramlar runt på golvet, krachar på skidor in i träd och dansar galet med mig på Royal.






Stockholm, Nattdonken någon gång år 2007.

I don't shine if you don't shine, can you read my mind?

Kategori: Allmänt



När Stockholm vaknar långsamt på droger och på sorg står jag här i Kanada och väntar på det nya året. Japp så är det ! Jag längtar, tror det blir någon bad ass fet hemmafest i någon villa någonstan i ingenstans, dvs bortanför Extra Foods. Men det ska bli kul. Har hört rykten om bonfire och mängder av människor. hehu !


Idag har jag och Hamish slitit som djur på jobbet, soft.
Det är inte direkt behagligt att jobba där i köket, för det står en stor jävla grill och blåser ut 400 grader varm luft, dock tror jag den är i farenheit så det är nog inte 400 grader bokstavligen. Men jag orkar inte räkna ut vad det är just nu. FÖR mycket i alla fall !
Jag liknade en svettig ost i ansiktet idag, shit vad söt jag var.
Nu är jag normal i ansiktet igen så ingen behöver oroa sig, jag chilltaggar hockey ikväll. På utsidan är jag lugn som en filbunke

(om någon vet vart det uttrycket kommer ifrån, tala gärna om det. Det är så fruktansvärt ologiskt. Eller? Kan det kanske vara för att fil är en relativt trögflytande vätska och därför inte plaskar som vatten eller mjölk, men borde det kanske inte vara "jag är lugn som en sirapsflaska" eller så istället. Äh, tror att detta uttryck uppkom innan sirapen förresten.)

Som sagt jag är lugn som en filbunke, men egentligen är jag SUPERDUPERMEGAJÄVLAHETSIGTASTAGGAD ! För det är kul :)


Och förresten blev min tröja supercool när jag klippte lite i den, så cool att jag haft på mig den två dagar i rad, dags att tvätta kanske !



Tänkte även passa på att tala om att jag är inte rädd för mörkret. Känn på den ni, hmm vad kan det betyda...



Taggar för hockey -> Jobb -> Nyår. I exakt den ordningen !



Idag har jag även pratat i telefonen med Sofie, i ca 3 minuter. Lätt värt.





Ibland kan jag se ut såhär






Eller såhär.






Aaaah men trizt låt, jag lovar....








Peace out peepz

Fucking up with strangers in strange towns

Kategori: Allmänt



Jag har inte orkat blogga alls, jag är feettt trött. Jag vet inte varför. Igår somnade jag nio. Har nog inte hänt sen jag var 10 år. Hur som helst. Idag har Erik äntligen fått åka sin första dag, dock inte jag för jag har jobbat. Jobba, jobbade, jobbat. Japp varje dag fram till nästa onsdag. öhö.

Men imorgon ska jag försöka hinna åka lite efter jag slutat, nu får det vara slut på latandet, med den här takten kommer jag aldrig bli proffs.

Har även gjort världens fynd på secondhandaffären här i byn. Totalt 8,25 dollar (ca 45 kr) för 3 tröjor och ett par gympaskor. GÖTT.



King Julian, åh vad jag älskar honom, han är lika glad som jag för mina fynd ! You like to... move it!


Run like hell-tröjan ska jag nog designa om lite, antingen blir det förjävligt eller bra. N är det har blivit något av det ska jag visa.


Ikväll blir det med största sannolikhet music trivia på Royal.






Peace out peepz

Flygplan

Kategori: Allmänt



Nä men va fan, nu ser man ju inget av bilden i alla fall ! Jaja, den vita grejen på det vita strecket är eriks flygplan och han är i Calgary om 40 min, booyaah, nu drar jag dit !

Julklappar till Ida !

Kategori: Allmänt



Ja jag fick massa julklappar i år, på vårat julklappsspel kammade jag hem hela 7 stycken. Mest godis och en vitlökspress. Gött.

Dessutom köpte jag två fina julklappar till mig själv ochså, en Alice i underlandet bok med goth-illustrationer och en stor billabong tisha. Sjukt nöjd, så nöjd att jag haft den tröjan två dagar i rad nu, ehe måste nog kanske tvätta den.

Just nu sitter jag och kollar på shrek, har precis vaknat och känner mig äääääntligen lite utvilad. Längesen jag fick sova till tolv. Resten av gänget är och jobbar.

Igår firade jag christmas day eller vad det nu heter i den engelska världen hos rohan, alex och resten där. Eller ja, dom satt och dog i matkoma när jag kom och sen åt vi efterrätt och då dog dom lite till. Så efter det gick jag vidare till den svenska julaftonen hemma hos Michelle och Stefan, blev inte så länge där. Men det var trevligt ändå :)


Idag kommer Erik ! Klockan 7 kommer jag vara i Calgary och hämta honom, dock kommer han fram redan 3-4 så han kommer få vänta där ett tag, men det får han leva med.


PS. Fick precis en galen supercraveing efter spenat, jävlar vad gott med hade varit med spenat !





Julklappar från Ida till Ida




Hur häftig? Jag bara undrar alltså. Jag älskar den



1 - Oidentifierad smak
2 - Vanilj
3 - Varm Choklad
4 - Choklad
5 - Banana Split
6 - Oidentifierad smak
7 - Kanelbulle
8 - Sockervadd

Dett är små söta godisar som finns i världens sötaste godisaffär som finns i Fernie, Den med varm choklad smakar verkligen varm choklad ! Hel sjukt !



Jag är lite deppig nu för tiden, jag har knappt åkt nånting, och det börjar klia som fan i fötterna, jag vill bara ut ut ut. Det snöade igår och inatt så borde vara lite bra idag i backen, men ska nog försöka åka imorgon, är ledig då med !



Peace out peepz

Svett, öl och målbrott

Kategori: Allmänt



Aaa jag vet, jag slänger upp en såndär sjukt mysig rubrik igen, bara för att visa hur feminin och mysig jag är. Men det är  sant. Ikväll har jag svettats, för jag har dansat som en antilop som springer från ett lejon på savannen, (japp då kan ni tänka er hur mycker jag dansat) druckit öl för att det är gott, billigt och ja ehm öl helt enkelt och med tanke på min sjukdomshistoria har jag återgått till målbrottet. Halsen är hesare än hesast och öronen har fått sig en omgång elctro-dubstep-hiphop-reagge. Pip och fjuff !

Borde tvätta av sminket för att vara fräsch och sånt, men jag orkar inte, tyvärr. Hur äckligt det än är så orkar jag inte, fy fan vilken intressant fakta jag langar. Men när man är lite lätt salongsberusad tenderar livet att sakna gränser och just nu ord-kräks jag bara. Haha, kan ju i och för sig bli kul att läsa, hoppas jag. 



Hur som haver, just nu orkar jag inte ta bilder och vara seriös, jag bloggar bara för att jag blivit blogg-tönt och för att jag vet hur mycket dom som faktiskt läser min blogg (speciellt mamma) älskar att läsa om mina upptåg och äventyr varje dag.
Kan berätta om de två julklappar jag köpte mig idag: 
  • En Alice i Underlandet-bok med sjukt coola nya illustrationer.
  • En billabong tisha modell stor herre som jag kan använda som klänning om jag vill, men hey jag är ascool i den.
Och jag ska som sagt vara superseriös och fota allt o så imorgon.



Nej nu ska jag sova för imorgon jobbar jag, och imorgon är det fest och julafton här i den engelspråkiga världen.

Fan, skicka mig på rehab eller häslocenter i dalarna när jag kommer hem , jag behöver nog det. 
(Eh mamma orora dig inte :) )


PS. Elina är mitt största fan ! När kan man börja kalla sig storbloggare?

PS2. Har en känsla av att MGMT skrev låten kids och tänkte på mig...I alla fall textraden "No time to think of consequences", eller ja jag känner ju igen mig. Konsekvenser av vad? Finns det ens konsekvenser av ens handlingar. Nja inte i Ida Ekenbergs värld, där är det bara full fart framåt. Det finns nödbromsar, men dom är fruktansvärt dåliga och bör ses över av en reparatör.





God jul / Merry Christmas

Hetsigare julaftonsmorgon får man leta efter !

Kategori: Allmänt



Malin väckte mig vid nio, redan då var paniken ett faktum, jag skulle ha börjat jobba för en timme sen ! FUCK! Tack tomten, aldrig någonsin har jag fått en sån fin julklapp i julstrumpan på morgonen. eh.

Kommer till jobbet tjugo i tio, en lätt sur chef, men inte värre än så. Tur att det är jul och folk bär renhorn och tomtemössor på huvudet och känner sig allmänt glada och mysiga. (Fick gå hem efter redan en timme) och Malin kom upp och hängde med oss på Slope Side ett tag innan jag fick sluta och vi blev hemsjutsade till dörren av en trevlig man. 

Nu lyssnar jag på julmusik på mitt rum, väntar på att familjen ska logga in på skype och att klockan sen ska bli tre så vi kan dra på Kalle Anka på tvn. Eftersom jag så duktigt har laddat ner denna viktiga händelse. Tror till och med att man kan kolla på det på svt play om man vill, men vågar inte chansa på att ha ett hackigt kalle anka och hans vänner firar jul eftersom internetet inte är kalasbra.

Jag önskar så innerligt att jag var hemma denna dag, inget går upp mot julafton hemma faktiskt, alla de traditioner som går på rutin varje år. Fika hos Petterssons - kalle anka - julmat - chilla med matkoma - paket - leka med paket. och som pricken över i, grädden på moset äta så himla mycket godis ! 

Fast godis delen har jag ju kirrat här, brända mandlar och världshistoriens näst bästa knäck.




Erik har fått sin julklapp nu, en resa till Kanada.
Imorgon åker alla tre familjemedlemar till Malmö för att sova över där och den 26e flyger Erik till Frankfurt och byter flyg för att sedan åka direkt till Calgary där jag hämtar honom. Kanske världens bästa julklapp :D




Wöwöwöwööööw, nu skypear jag med alla hemma, och snart ska jag och Malin gå till bargainshop och köpa klappar till klappspelet :)


Här är min familj :D




Pappa, Mamma och Erik hemma i vardagsrummet, dom tittar på mig på tvn som är till vänster i bilden. Men den syns inte i bilden.



Erik öppnar paket, just där fick han lite CAD tror jag, eller om det var flygbiljetterna kanske. Han fattade att han skulle åka till Kanada, men inte att han skulle åka hit redan om två dagar, OSLAGBAR reaktion på det !



Pappa öppnar paket :)





God jul / Merry Christmas

Brutalt julmys på 941 8th ave

Kategori: Allmänt



Julmusik, hela familjen samlad i vardagsrummet, tända ljus en gran som är så fin så fin och såklart alla våra älskade datorer. Men dom får vara med, för dom är en del av oss. Man skulle nästan kunna säga att våra laptops är som trollstavarna är för Ron, Harry och Hermione i Harry potter. Vi kan klara allt med våra datorer, lika så kan dom med sina trollstavar. 
Bara en teori alltså, men tycker den är klart godkänd.


Upptäckte precis att man ser inte kartan alls bra, så ah lägger den på facebook istället. För den är rätt kul. Eller ja om man är intresserad av att veta i vilka kretsar jag rör mig här i fernie såklart. Om man inte bryr sig så är det nog supertrist.


Snart kommer Malin och Tove hit och då blir det julvaka och Tomten är far till alla barnen, blir nog inget Royal ikväll. Känner att denna förkylningen håller på att försvinna, och vill ni veta en fantastiskt komisk sak, vi hittade en knapp idag som fixar värmenivån i huset. Den var ställd på sommar. Inte konstigt att vi blev sjuka och frös ihjäl hela tiden !! Nu är det varmt och skönt här hemma för vi ändrade knappen till vinter. JAG TRIVS !


Lite musik som garanterat är julig och fin:











Hur underbar är inte Tomtens julverkstad ! Fast för mig är det förbjudet att titta på ens lite av det där klippet, förrens imorgon. Då ska vi samlas och se Kalle Anka. sen kan jag titta på klipp hela dagen om jag vill, men efter den 24e december är det slut. Då får man vänta tills nästa år :)







God Jul / Merry Christmas ♥ 

Julstämning och snor

Kategori: Allmänt



Hahah så jävla mysig tjej, men det är sant, jag har både julstämning och snor. Mer snor än julstämning dock. Önskar det vore tvärt om. Men man kan inte få allt. Fick ju nått i alla fall.

Sitter hemma och fryser rumpan av mig, alla är någon annan stans på typ posten och jobbet. Jag sitter hemma och lyssnar på reagge till Simons stora förskräckelse, men bytte till julmusik nu för att han skulle bli glad (Simon är då min kompis i Linköping, vi telepaterar via facebook och våra hjärnor. Därför kan jag säga att jag bytte musik och han vet att jag gjorde det. hihi)

Det blev Julen är här men en brud som heter Jenny Öhlund. Jäklar vad fint det är !


Hart idag följt med malin till sjukhuset, det gick bra och hon fick ledigt två dagar för att kurera sig, sen gick vi till The bargain shop, hittade tonfisk. GLAD ! Det var gott. Köpte också någon form av iste-persika saft. Ser ut som min dunderhonung (dvs ser ut som gift) men smakar persika. Helt okej.



Igår var vi på Royal, dansade till dubstep/drum n bass och alla de andra musikstilarna som faller in under dessa två kategorier. Hade kul och var nästan helt nykter ! Mamma , hörde du det ? Nästan helt nykter !
Blev glad när Ulrika sa att hon läser min blogg varje dag, haha och om det nu stämmer så kommer ju hon läsa detta , hihi fnizz, så då får du bli glad för du gjorde mig glad :)


Nu dunkar jag julmusik på maxvolym, Tommy Körberg, Band aid, Bing crosby, Barry white, Mariah Cary, The Pogues .






Detta land är byggt på färgämnen, jamenar i sverige brukar man kunna se igonom saften oftast. Men ikke här. palla bry sig egentligen, jag är nog inte van vid det än bara. heh



Igår gjorde jag egna brända mandlar, jag är fantastisk.



Köpte en fin gran och monterade upp den, ja det klart att den är riktig! Var bara tvungen att poängtera det.



Och efter lite pyssel så ser vårat vardagsrum numera ut såhär. Farligt mycket mys här !






Man tager vad man haver, och i vårat fall ölburkar, cola burkar och faktiskt riktiga julgranskulor samt julgransljus, och vips så har man en av fernies finare julgranar.





Peace out Peepz

och GOD JUL till alla hemma i Sverige, jag vet att ni redan börjar på dygn nummer 24 denna december månad år 2011. Jag är inte där än, men om 6,5 timme börjar min julafton här !


Juste ja, gjorde en liten fin karta över platser och viktiga ställen här i fernie:



Jag inser nu att det knappt syns vad det står, men jag tror ni kan ladda ner bilden och förstora lite, om ni känner att det är intressant :)







Pyssel

Kategori: Allmänt







Offrar tid och kärlek på att göra julgranspynt, dock tror jag inte dom här hemma uppskattade ljudet av kniv mot ölburk och gick för att köpa riktiga julgransprydnader. Jag är stolt ändå.

Ps. min näsa kräks snor. Ja jag är äcklig. Ds




Pejs aut pippz

Shoppa julklappar på internet är det nya svart

Kategori: Allmänt



Jag har blivit sjuk igen...måste egentligen gå och skriva ut papper till sjukhuset så dom får betalt och så, men nej, jag oarkar inte. Ligger i min säng och mår dåligt bara av att snyta mig. FML.

Inte kul, inte alls. Det är inte rättvist att vara sjuk vid jul. Ingen borde vara det.
Vi som skulle hugga gran och koka knäxk och köpa julklappar och grejer idag. Ska ta ett par alvedon och fixa allt sen, egentligen ville jag bara klaga och få lite medlidande i de första raderna på detta inlägg, det klart att lite värktabletter fixar så jag kan göra allt jag måste göra idag. Jag är inte döende. (Som jag dock trodde att jag var förra veckan, ehe)

Idag, nu på morgonen när jag ändå bara hostat och snytit mig var femte minut så har jag funderat på världsjulklappar: http://unicef.se/gavoshop?campaign=apotekhjartat , vad tror ni ger alla dessa människor mest?

Jag tycker Poliovaccinet ger mig en bra deal, för 56 kronor blir 60 personer fria från polio, BOOOYAAH ! In your face polio-sjukdom !

Slände ner lite näringspulver för 450 pers också när jag ändå var i farten, jag tror det beror på att jag kanske känner mig ynklig och lite ledsen just nu. Ingen ska behöva vara sjuk och annat blödigt tjaffs, buhu buhu. Nej nu får det vara bra med sockersöta rader. Jag orkar inte, det är inte min grej att vara sån.

Vet ni vad man dessutom får när man köper en julklapp på unicef? En videohälsning från Mark Levengood, score !



God Jul världen önskar Ida



Nej nu tror jag att jag ska ha lite frukost, borsta håret, och ett par skedar hosmedicin på det. Kanske ska ta och spela julmusik på högsta volym med för nu är klockan faktiskt halv elva och hela huset sover fortfarande. 
Ska nog börja pyssla på julgransprydnaderna också, får se hur dom blir, kanske blir superfina.




Peace out peepz


Julhandel och hostmedicin

Kategori: Allmänt



Det är precis vad jag har varit och gjort, julhandlat julmat och hostmedicin. 
Jag är beroende av c-vitamin och har nu köpt en hosmedicin av medelbra effekt, i mina ögon borde kombinationen hostmedicin och cvitamin vara oslagbar på alla sätt och vis !

Det verkar vara någon extremt jobbig sjukdom som cirkulerar här i Fernie, inte nog med att jag och matte hostar och nyser ikapp så har Malin varit allmänt sjuk en vecka och flera av de andra svenskarna som bor här är också sjuka. Stackars oss, vad kan det vara...Kan det vara kylan som vi inte är vana vid?
Men då borde alla Australiensare ligga på dödsbädden, och det gör dom ju inte, inte en enda av dem. Förutom Glen som tappat rösten...



Mina bästa vänner: Exact Vitamin C och Robitussin chest songestion

Robitussin luktar asgott men smakar fan (lindrar hostan med mellan 30-40% enligt mina uträkningar) och Vitamin C är tvärt emot det : luktar fan men smakar asgott. Så dom borde komplettera varandra på ett utmärkt sätt.


Vi var precis alldeles nyss och handlade lite julmat, och imorgon är hela huset ledigt utom malin, så det blir upp till oss andra att julstöka. Hugga gran o grejer. Vi har konsumerat stora mängder öl och cola under våra veckor här så ska ta itu med återvinning och sånt genoma att göra julgrans dekorationer av burkar, ska bygga en stor stärna att ha i toppen av granen med. Pyssel.

Ikväll lagar Jesper gourmet mat i form av jätteräkor med pasta och sen ska jag skaffa skills i att göra brända mandlar. Oh yeah !

Har även idag räknat ut att jag första veckan på jobbet jobbat ca 41 timmar, helt okej, ska ta det gånger 9.15 och men minus 12%...vad är 9.15 minus 12%. Nej jag tänbker inte räkna ut det själv, jag orkar inte och jag vill inte.
(12% är skatten här)




Peace out peepz

diverse tankar och funderingar

Kategori: Allmänt



http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article14085637.ab

Jag missunnar inte Rickard Palm kärlek, abslout inte ! 
Det är både underhållande och tragiskt att läsa, denna stackars man, som alla bara skrattar åt, eller för all del försöker rädda. Genom facebook gruppen "Rädda Rickard".

Alltså kommer ju enbart att tänka på den fantastiska serien "Rädda Joppe", En liten kille i alldeles förstora glasögon som har en mullvad, alternativt en förvuxen näbbmus som bästa vän. Den där jävla joppen lyckas denna unge alltid på ett eller annat sätt tappa bort. Åh det är så frustrerande när han skriker om joppen! Jag klarar det inte. Nej jag borde inte titta på joppe programmet då. MEN att blanda känslorna frustration, irritation och skrattanfall är farligt adrenalin-kickande. Prova... funkar som speed eller överdosering av koffein.

Tappade tråden och plockar upp den igen
Och så gör aftonbladet såhär. Som för att spä på hela absurdheten med detta föredetta nyhetsankare som bara föll och föll i rankingen efter att han inte kunde uttala Penelope Cruz namn så är det en liten faktaruta längst ner, inget om honom eller hans Fanta, nej det står om alla hans "turer i SVT". Men alltså, vad har hans "turer i SVT" att göra med att han opererade magen år 2010. öh?

Cred till de människorna som faktiskt startar krig i kommentatorsfältet. HA HA HA FNIZZ VAD NI ÄR ROLIGA.
på riktigt, har askul att läsa det.



  • Jag har idag jobbat 8-halv 5.
  • Jag längtar nu efter tacos som jag hört att vi ska äta.
  • Jag vill hugga en julgran NU, men min bror säger att man kan bli skjuten då. Jag är osäker.
  • Jag har brännt min tunga på en wicked thai soppa idag vid ungefär 11-tiden, jag har fortfarande ont.
  • Jag tror varmluftsblåsen håller på att ge upp, den alstrar mindre värme numera.
  • Jag ska föreslå för Hamish och Olov att vi ska ha en workshop där vi lär oss skära diverse grönsaker, så som körsbärstomater och salladsblad (men även jordgubbar) i fina former.
  • Jag har tur som är från Sverige, för vart jag än i världen kommer så kan jag alltid fira julafton 2 dagar i rad. Baaam!
Om med detta sagt tänker jag nu göra något annat.


Om han bara fått till rätt namn första gången...





Jag älskar detta och så skrattar jag hejdlöst. Och undrar, vem klippte ihop inslaget.








Peace out peepz

XXXO

Kategori: Allmänt



Innan jag startade första låten på spotify när jag kom hem sa jag hög för mig själv; hur kommer ikväll bli? (dvs första låten som kom upp så skulle kvällen bli.)
Dubbelklickade på min spellista och första låten blev XXXO - M.I.A...vi får väl se.

Ska bara spacka fejset lite så ska jag dra o lifta till våran julfest på jobbet, sen efter det är det Drum n bass på Royal och efter det är det rakt i säng för börjar jobba åtta imorgon igen.
Åh det är inte lätt att vara ung.
Har dock härt att man bara är det en gång så känner att jag måste maxa fullt. Eller som Johan, min fina vän i norge skulle sagt: Full mutter. 

Så kvällens ledord är: XXXO och Full mutter. 









Peace out peepz

tid och annat värdefullt

Kategori: Allmänt



Jag är inte alls sugen på att skriva något just nu. Inte för att det inte finns saker att skriva om. Utan för att jag har unversums fetaste matkoma. Men övervägde för och nackdelar av att blogga lite nu eller imorgon och insåg klara fördelar med att blogga nu:
  • jag har tid (viktigaste punkten och största fördelen)
Kanske egentligen bara var den, ska förklara tankesättet. Jag börjar jobba imorgn klockan åtta, när jag jobbat klart ska jag och malin åka tills hon börjar jobba vid ca 1-2, efter det ska jag hem, sen vid fem ska jag tillbaka till jobbet för staff-party. Där är hela jag-har-tid-nu grejen.

Till väsentligehetena

Häromdagen var vi på Hockey, och inte riktigt 15-0 för fernies ghostriders, men 14-2. Klart godkänt.
Frälsningsarmén körde någon skum insamling under matchen också så varje gång ghostriders gjorde mål började alla kasta in kläder och grejer på isen. Så dom stackars spelarna fick åka runt o samla ihop saker hela tiden.

Efter det gick vi hem till Alex och chillade, dom bor i en farligt sne lägenhet som gjorde mig helt mindfuckad. Det var det första jag sa när jag kom in och det enda jag pratade om i en halvtimme. Sen var jag van vid att det var snett.

Gjorde min första riktiga arbetsdag idag. För idag hände det faktiskt saker, fick göra massa wraps o pajer, duktig är jag. Och dom kallade mig för en stjärna. uhuhu.

Just nu är vädret upp och ner, för bara två dagar sen var det snorkallt och hundra miljarder minus, nu är det 45 plus och sol. Eller i alla fall 2 plus och moln. Men det känns inte bra att man ser gräset på marken :( bu-hu.
Sist jag kollade ut genom fönstret (ca 1 timme sen) så snöade det galet i alla fall, GODA NYHETER !

En annan kul grej jag kan dela med mig av är att när jag berättar för den engelsktalande världen här i Fernie att i Sverige firar vi minsann jul den 24e december och inte den 25. Det är få gånger jag sett anskiten så chockade över datum. Ingen kan förstå varför.
Och ärligt, inte jag heller så när dom vill ha ett historiskt och bra svar på varför det är så. Så kan jag inte ge något.
Pappa, du är bra på historia, langa en förklaring. Du får copyright och promotion på den.

Jag funderar även på att göra en artikelserie i den lokala tidningen här "the free press" jag har inte bestämt mig än men det är sjukt lockande och jag har en idé som jag tror skulle funka. Jag har alltså funderat själv, inte fått något erbjudande, ska gå och prata med tidningen imorgon. Nej just det, har en jävla massa på schemat imorgon, får bli på tisdag.






Midget female...visade sig att det inte var ett mästerskap för kvinnliga dvärgar utan för unga tjejer. Men ändå.



Hockey i Fernie Memorial Arena






28 kronor för en öl är överkomligt



Kollade på hockey, sa det förut men tänke att jag förtydligare det hela med en bild där man verkligen ser att vi-kollade-på-hockey. eh...



Hockeyspelare



Kontrast



Glen och Danielle ! 


Så det var det, nu orkar jag inte mer, sitter extremt oergonomiskt i min säng och är trött och ska sova för att jag måste gå upp ungefär klockan sex. phew.








Peace out peepz

Jane Doe

Kategori: Allmänt



jobbat, inte för att det var så svårt. Men Matt som lärde oss allt är en ganska hetsig snubbe så allt ska gå sitfort, lite svårt att hänga med i svängarna. Men jag menar, det är inte direkt svårt att gööra flingor med yoghurt och en jordgubbe, eller att packa ihop wraps. 

Imorgon är första riktiga dagen, jag börjar 8. Själv. Nervös. Men sen kommer Olov vid 9 så då kanske jag blir mindre nervös.

Egentligen är jag inte nervös för att göra själva maten, utan för förberedelserna, Att öppna liksom, men jag tror att våra supervisors kommer vara där från öppning också så kommer inte vara helt själv. Tur det . 

Nu har jag precis kommit hem, liftade med en cool kille i en ännu coolate van. Tänk 70's show typ. Fast det luktade bensin i hela bilen. Urk. 

Jag vet inte vad jag ska hitta på, tror det var därför jag bloggade nu. Vet att vid 6 ska vi iväg och dricka öl, äta pizza och kolla på hockey.

Vad jag hört om Hockeyn så är det mycket slagsmål och att fernie-laget Ghostriders alltid vinner med typ 15-0. Ska bli kul.


Vad göra vad göra vad göra. Kanske borde städa och tvätta lite i mitt rum. Japp, det ska jag göra.










Peace out peepz

Btw

Kategori: Allmänt



Första videon som vi filmat och klippt ihop här i Fernie, (:






Peace out peepz

can buy me love

Kategori: Allmänt



japp, det går att köpa kärlek. Den som sa att det inte gick att köa lycka hade helt enkelt inte bott i ett dåligt isolerat hus i Kanada under vintern.

Jag Malin och Mathias har köpt ren lycka för 44 dollar på Canadian Tire, det är en varmluftsblås och det bästa som hänt mig. jag kan ärligt säga att jag älskar den.




♥ You varmlouftsblås-sak !


Förstår ni lyckan i att slippa vakna som en stelfrusen fiskpnne varje morgon, hosta som en galnig varje natt och vakna om och om igen för att det är så kallt att man ligger och skakar. No more säger jag bara ! Jag får faktiskt sova nu, hallelujaaah !





Så här glad och söt är jag på morgonen när jag fått sova ordentligt på natten, thihihi fnizz fnizz




Det är huset mitt emot vårat, men det ser exakt lika dant ut som vårat, så nu vet ni det om ni inte redan visste .







Morgonmusik:








Peace out peepz 

inte döende .

Kategori: Allmänt



Nu när jag inte är specillt döende längre så tänkte jag fira med ett superstort blogg-inlägg, till alla mina ca 20 trogna läsares (förhoppningsvis) stora förtjusning ! Hörde jag ett kollektivt WIIIIIE från alla?

Ja men visst gjorde jag det !

Jag har de senaste dagarna på jobbet har jag diskat ett ton talrikar, skrubbat världens skitigaste ugn, varit i en frys och byggt muskler genom att bära kartonger samt lärt mig göra kaffe på starbucks-sätt. 

Just nu sitter jag och lyssnar på min Baba Sonic-spellista på spotify och saknar Baba Sonic som fan ! Om jag fick bestämma och vara DJ i den här stan skulle jag införa babas direkt ! Och till alla ser som inte vet vad Baba Sonic är, googla det. Eller åk till Mariatorget och Helenes Krog och kolla själva, har aldrig haft så kul ute som jag har haft där. 


Håll i hatten, nu kommer här en massa bilder ! Kaaaapaaoow



På The Mogul Smoker:




En kort sammanfattning av bilderna här ovan: Började med förfest hos oss (jag michelle patric beppo jesper malin och matte, som för övrigt tar kortet), malin dansade till våran skjuss som skulle ta oss till le fezt 6 km ut i skogen. Jesper dansade galet och matte var nöjd med tillvaron i skogen. Sjuka DJs spelade uppe bland träden och en stor eld brann med massa härliga människor runt omkring den ! Oh I was so happy  !
Slutade med ett kramkalas mellan beppo och jesper, naw.



Nu till dagens bilder. fnizz



På den här vägen går man för att lifta med random bilar till jobbet och backen



och den här vägen går jag också på, det är samma väg bara det att bilden innan är det jag har framför mig och den här har jag redan gått på.. aa ni fattar.



Jag går över en bro och en flod som heter Elk river, dvs älg floden. Hade föredragit att den hette utter floden. För då hade det nog bott en massa uttrar i närheten. Tror dock inte att det bor massa älgar i närheten för jag har inte sett en enda på de 3 veckor som jag varit här.
Känns som att man ser älgar överallt i Sverige, hmm kanske är älgara i kanada lite skyggare? Tänker dock inte undersöka saken närmare, för så intressanta är inte älgar, en annan femma om det varit uttrar dock !



Japp, elk river. 



Det här är en liten del av mitt jobb, Emilie, Tove, fan glömt namnet, och Steve längst bort



Här är vårat omklädningsrum, måste ju säga att omklädningsrummen på grönan var himlen jämfört med detta. Men man ska inte klaga, jag har ett jobb och det jobbet ger mig pengar, då kan jag byta om ett källarförråd. Tummen upp !



Här är Kelsys, precis till höger i bilden ser man ingången till mitt ställe SlopeSide :)
Och längst till vänster är den första liften i backen, Deer Chair. 



Detta är Daylodge/Griz Bar.
Malin jobbar på daylodge och Matte jobbar på Griz bar :)



Hej hej Glen, som jobbar med Malin inne på Daylodge. Fast han jobbar i kassan och Malin jobbar i köket.
Favoritkompis !




Hur många gånger har man kommit hem från jobbet och hittat en fin talrik med kakor från grannarna?
Aldrig någonsin förut tror jag.

♥ The people in Fernie






Längtan efter Peace and Love är stor, det är många fenomenala artister som släppts än så länge, bland annat kent, Skrillex, Hoffmaestro, Melissa Horn, Syster sol och Wolfmother. 

Jag längtar är väl ett understatement, jag kan inte med ord beskriva Peace and Love, det är för mig exakt vad festivalnamnet betyder. Och mer därtill.
Nu måste jag stoppa mig själv för att inte flyga iväg i tankarna.



Ett fint festivalminne :









Peace and Love peepz 

döende

Kategori: Allmänt



Eller alltså min hals är, känns det som. Igår fick jag panikont i halsen på två sekunder och sen fick jag dödligt hög feber på en halv sekund, kändes som att jag brann igår. Bokstavligt, tänke ett par gånger om det var någon som utförde elak voodoo på mig eftersom jag mådde så dåligt. Tänkte att någon satt med en docka som liknade mig och brände på den. eheh. det var nog inte så. Jag har inte lika mycket feber nu tror jag, mår i alla fall bättre.

Har däremot mucho ondare i halsen och fantastiskt ont i magen, typ lite vid naveln. Fast lite längre ner, varje gång jag hostar eller rör mig gör det fruktansvärt ont. Jag grät lite förut, så ont gör det. FML.

Jag ska dra och jobba snart, börjar elva. Jag har liksom inte råd att vara sjuk.

Tid är pengar och jag har timlön.

Men idag ska vi bara lära oss kaffemaskinen och det anser inte jag vara så ansträngande så det ska jag nog klara, sen ska jag dricka varm choklad och gråta för att det är så jävla synd om mig med Malin på daylodge. Ska se om det finns lite vitaminer här i närheten också. I need vitaminer. 

Tog lite bilder och så på jobbet igår som jag tänke lägga upp senare idag, ska nog ta med stora kameran upp idag också. Känns som att lillebror vill se hur det ser ut där jag jobbar :)











Peace out peeeepz

ye-ye-ye-yeah !

Kategori: Allmänt



Drum n' bass haa, well japp det är det som står på schemat. Och som sagt kan man fira både att Guinea går med i FN eller att Frank Sinatra fyller år om man nu vill det. Dock firar jag min sista lediga dag på 1,5 vecka. Woop woop!



Nu ropar Malin så vi hörs imorgon alla fina människor, uuuh cheeezyy !









Being a party animal since 1993, Fuck yeah !







Peace out peepz ♥




kent & peace and love

Kategori: Allmänt



Ahmen hej igen, jag är glad. Så jävla glad ! Det första som händer när jag vaknar är att jag får veta att kent ska till peace and love, jag kan inte få bättre nyheter på en måndag morgon !

Peace and love 2010 med hanna var Epic, och kent var där den sommaren. Så peace -12 kan inte bli annat är epeliepic!

Och nu är jag sjuk igen, det är den här kylan, det är jobbigt. Jag mår dåligt. Min hud har börjat anta en lila ton istället för den vanliga lik-bleka färg jag föddes med.
Och jag vet att det är inte ett bra tecken när man går åt det lila hållet. Fuck. Ska gå och fråga hyresvärden vad fan det är som pågår ! GAAAH !

Fast jag ska nog vara lite trevligare, mer i stil med : Hejsan, jag undrar varför det är så kallt i vårat hus, hihihi. Du förstår, jag blir sjuk av att det är så kallt...OCH OM DU INTE GÖR NÅGOT ÅT DET NU SKA JAG STÄMMA DIG OCH DIN FIRMA ! :)

För sånt kan man göra på den nordamerikanska kontinenten har jag hört, kanske bara funkar i USA. Men ändå !


Nu ska jag  lyssna på kent.

Jajuste, börjar nya jobbet imorgon ! Stoked !
Måste gå och leta på stan efter svarta skor och svarta byxor som jag ska jobba i, för det måste jag köpa själv. I'm cool with that.


kent nu !




Sami



Sami och Jocke



Tror dessa fantastiska biler är tagna 28e februari 2010, när kent spelade på Annexet i stockholm. Jag Tilla Och Linus was there ! hihi









Peace out  peepz

skogsfest och jultåg

Kategori: Allmänt



Japp, igår var jag på skosfest, hur fett som helst. Har aldrig varit på något liknande någonsin ! Så himla coolt, tog lite bilder som jag tänke lägga upp sen, för just nu har jag inte tid med det. Ska till järnvägen och kolla på ett "jultåg" vad det nu än är. Om jag fattat rätt är det ett dekorerat tåg. Gött.

Det snöar som fan här också, eller ja det gjorde, nu har det slutat. Men det var ett riktigt såntdär sagosnöfall. Hur mysigt som helst :)


Nu: Jultåg.


Sen: Äventyr.





Holiday Train !






♥ , Nuff said.







Peace out peepz

The Mogul Smoker !

Kategori: Allmänt



Idag har jag varit på biblioteket, försökt skaffa ett lånekort och misslyckats, det kostar 25 dollar och det tycker jag inte är värt. Men Biblioteket har en hylla med gratisböcker så tog en bok där istället. Vill ju egentligen bara bättra min engelska lite, typ stavningen på ord. För det är sjukt svårt med alla wh och th och sånt så om jag läser lite kanske jag lär mig vart alla bokstäver ska vara .




Säger som min vän och vapendragare Malin, ikväll är det världens fest, The Mogul Smoker! Jag är superstokead !
Det är en fest, mitt i skogen från 20:00-08:00. Djs, bonfire, fullmåne (det är det nu). On top of all that, så är det total lunar eclipse, vilket jag tror är månförmörkelse. Och eftersom det inte finns ett enda mål på Fernie-himlen så kan det nog inte bli bättre.

Vad jag hör kommer det komma typ 1000 pers, kan vara sanning kan vara rykte. Jag komer vara där.

Var förbi Michelle på hennes jobb och pratade lite och hon slutar nio, så efter nio är det bara all in mogul smoker night. 

Peppelipeppepp ! 











Peace out peepz



nostalgi och annat kul

Kategori: Allmänt



Jag vet att jag var på väg till biblioteket! Jag är fortfarande påväg, har klätt på mig och borstat tänderna nu, men sen fick jag för mig att ladda upp bilder från mobilen. Bara för att det är kul. 





Alla vet att det ofta är bra kvalité på bilder som är tagna med mobilkamera, detta är ett strålande exempel på utmärkt kvalité...Sorken, beka och tåvä!




Var på Åland med klassen, detta är Ålands radio. Jag vet att mina klasskamrater ser lite uttråkade ut, men dom är egentligen jätteintresserade. Inombords...



Vi festade en del under jakan-tiden, speciellt Tåvä.



Bodde farligt fint i sommras mitt i stan !



Var på peace and love i sommras, hittade en bild som var så rolig att jag höll på att dö av skratt. Den var så rolig att jag tog kort på den som ni ser.



Lärde folk att göra hamburgare på Gröna Lund i sommras, jävlar vad duktiga dom blev !
Johanna och Emma <3





Nu till nutiden, efter 2 veckor i Fernie gick stömmen för att det brann i ledningarna utanför, det kom en brandkår eller liknande och fixade strömmen. Som gick igång mitt i natten och alla lampor tändes.



En av två kundvagnar vi hade när vi handlade på walmart. Kul att kvinnan i kassan undrade "om vi var hungriga" varpå Malin svarar "ja vi är 6 personer så det går åt endel" Och kvinnan svara på det " my god ! you don't look a day over 12!"
Eh? tror att hon trodde vi var en familj med barn och villa och kanske 5 hundar eller nått...



Eftersom det är ansträngande att handla mat så bestämde vi oss för att inta mat också, skillnaden mellan en vanlig pommes och en stor pommes illustraras här på bilden.
Slutsats: En stor pommes i Kanada är inte som en stor pommes i Sverige, och en mellanpommes i Kanada är som en stor pommes i Sverige, eftersom i Kanada är dom noga med att tryckan ner så mycket pommes som möjligt i förpackningen. Inte som hemma där det är "så mycket men så lite som möjligt". Nej nej, more is always more!





Och nu ska jag gå till biblioteket ! 







Peace out peepz


sundance kid

Kategori: Allmänt



Det är långt ifrån hälsosamt att bo så här kyligt, jag förstår inte vad det är som är fel. Men det blir ingen värme på övervåningen alls. Och just nu inte på undervåningen heller, fast det är inte så konstigt att det är kallt när någon sänkt värmen till 62 F , vilket är lika med 16 C. och Tänk er då att hälften av de 16 graderna kommer till övervåningen , det är 8 grader C. Åtta små jävla grader varmt, och jag undrar varför jag är sjuk.
Nu vet jag varför, ska från och med nu hålla järnkoll på värmemätaren.

Klockan är 10:17 här, ska gå till biblioteket snart, ska låna böcker och bättra på min engelska. Jag vill egentligen upp och åka men tror inte b´det blir så bra med hostan, och sen vill jag inte åka själv och malin jobbar idag.

Hur som helst bibliotektet: tänkte passa på att köpa frimärken, kuvert och ett block, glömde ta med det hemifrån, känns jättekonstigt, jag som alltid har penna och papper med mig.
Tänkte skriva brev hem nämligen, det flesta upplever väl allt genom min blogg eller facebook i och för sig. Men det är alltid kul att frå brev ! Kanske en souvenir eller något kommer i brevet, jag vet inteeee...

Men jag kan inte allas adresser, så skriv gärna dom i meddelande på facebook eller mejla till mig :)




Detta är biblioteket :D




Jag jobbar där :D hehehehe







Nu ska jag gå till biblioteket!







Peace out peepz

one for the hill / ska du ha en bergis?

Kategori: Allmänt

Fever fever leave my heart alone !

Kategori: Allmänt



Jag mår inte bra, jag har nog feber. Mamma säger att man kan se det i mina ögon, jag tror jag såg det nyss. FUCK.
Central öppnar ju ikväll och jag vill vara där!

Ska kanske pilla i mig ett par alvedon och gå ut ändå, fast blir nog ingen alkohol för mig då.


Sjukdomsunderhållning när det är som BÄST !
Någon borde ge Henrik Schyffert en Oscar, eller en grammis eller åtminstone en kristallen för detta !



















JAG DÖR ! Min humor tar död på mig. HAHAHAHAHAHAHAHA LoL

Bilder!

Kategori: Allmänt



Här är alla (okej, alla var kanske att överdriva en smula, men ett par.) bilder från i tisdags när jag Jesper Beppo och Patric va ute.


Förresten är det sådär förbannat kallt här nu igen. Mamma jag beordrar en flaska kan jang nu för jag blir sjuk fram och tillbaka hela tiden. Inte kul, buhu.

Skulle varit uppe och åkt idag, men tror inte det blir något med det, för det känns som att något med rakblad har bosatt sig i min hals, det gör så jävla ont!


Bilder:



En av alla döda djur inne på elk, tycker den här ärcoolast dock, jag menar, hur ofta får man se ett bäverskellet (kan vara något annat ocks, möjligheten finns.) med en ros i munnen



Alla fina människor som vi hängde med den kvällen på elk, slutade med att jag följde med rob och kyle (?) hem och drack polkagris-te, eftersom dom visade sig bo grannar med oss.



Ulrika och hennes kompis, som jag tyvärr inte minns namnet på, vet inte en om vi hälsade, haha.



well, yepp. haha



kyle (?) stod för kvällens bild



de som jobbar på elk, kan vara världens bästa bartenders ! 



Ändrade mig, beppo stod för kvällens bild ! hahahaha




Nu: frukost.






Peace out peepz

Jag är bäst!

Kategori: Allmänt



True story, idag var jag matte och malin uppe i backen och åkte, blev bara ett åk för mig för jag var så jävla nöjd med det åket, mest för att jag "bara" ramlade typ fem gånger och för att jag klarade typ halva backen själv. Ville behålla den känslan till nästa gång så att jag är riktigt taggad :D

Mitt knä är fortfarande svullet och lila-blått, för det hjälper inte läkningen att åka och falla på det hela tiden haha, men wtf, det ger sig så småningom. Inget jag dör av.

Jag är rätt trött nu och ska iväg till Rob och hämta min väska nu, han var snäll och tog hem den åt mig så jag slapp åka med den i backen. För då kan jag garantera att jag hade ramlat om jag hade varit tvungen att hålla koll på en väska samtidigt. haha.

Igår va vi ute på raging elk och drack lite sen sjöng vi karaeoke på The Fernie Hotel, superkul!
Och gissa vad !? Jag hade med mig kameran ! så bilder kommer upp ikväll.

Ikväll blir det elk -> ghostface killah -> sova.
(kanske)

Och imorgon är det nyöppning på central, kommer bli fest i bynn då kan jag lova. ha.

Nej nu ska jag gå .



Peace out peepz

densjättedecember2011

Kategori: Allmänt



Mja, jag har träningsvärk fortfarande. Och ikväll äter vi sista måltiden som består av samma som igår, kyckling och pommes, innan vi övergår till en veckas strikt tomatsås och pastadiet. Mest (läs: bara) för att spara pengar. Jag vet inte vad jag tycker om det, blir nog pasta och endast pasta för mig, as you know. Kladdig mat är inte helt min grej, och ännu mindre när man ska blanda ihop två olika komponenter.

Blah, men jag lär mig mer och mer.












Peepz out peace


Morni'n

Kategori: Allmänt



God morgon, nu är det sådär jävla kallt här igen att jag tror jag dör ! Malin har blivit sjuk också, och jag tror alla är lite små förkylda, pga att det är kallt här och ibland supervarmt o sen kallt, osv. Men sen är nog inte isoleringen den bästa, det blåser ju in från fönstren, haha.
Kul när det blir 30 minus ute sen, oh yeah! Man skulle vara ett elbolag i Fernie, skulle tjäna storkovan!


Mitt knä är bättre, nu är det väl en golfboll istället, och aa men det gör inte ont på samma sätt längre och det är det som är viktigt :)


Nu blir det frukost. Hör av mig senare när jag inte har ont i halva kroppen lika mycket.


Ja nä, det är inte kul det här, ber mamma att skicka lite Kan Jang till mig snarast! (kan andressen nu så det ska nog gå bra)

Malin och jag är galet ynkliga idag och tänket bädda ner oss i varsin soffa med ett skräckfilmsmarathon och glass (om det finns laktosfri) annars blir det väl något annars supernyttigt, eftersom det här landet fullkommligt svämmar över av nyttigheter! eheh






Greveholm och en påse fryst pommes på knäet, oh yeah !





Peace out peepz

no pain no gain

Kategori: Allmänt




Så sant så, har idag skadat mitt knä. woop, not. det gör ont som fan. Ramlade framåt och dundrade rakt på  en isfläck, så både höger knä och höger handled gav upp livet lite idag. Eller bestämde sig för att bli medvetslösa.
Så nu har jag haltat hem och sitter med is på knät för att få svullnaden att gå ner. Varje rörelse är som tusen knivar i knät. 

Men om den brädan trodde den skulle vinna över mig så valde den fel brud att tjaffsa med.
Är redan stokead på nästa gång, förhoppningsvis imorgon, men annars på onsdag.

Och jag har inte haft tid att fota idag, har varit full rulle hela dagen. Kom till backen vid kvart i 10 och hade meeting and greeting på Slopeside, kommer jobba med sjukt softa människor. Sen rakt ut i backen, nervös som fan i sittliften (höjder, iiih), o sen av. Gick väl sådär. heheh, Och sen försöka ta mig ner för backen, japp, det tog sin lilla tid. Falla framåt och bakåt hela tiden. Time to time fick jag dock kläm på det och det gick superbra !

Sen den där lilla incidenten med isfläcken och min energi bara dog. Borde ätit bättre frukost. 

Note to self: ha med dextorosol i backen för att inte tjura ihop och dö.


Nu orkar jag inte mer, är trött.





Peace out peepz

ingen rubrik

Kategori: Allmänt



Nej jag är för trött för att vara fyndig just nu, jag har snor i hela hjärnan och det är iskallt här hemma. Och jag hinner inte laga frukost. Men blogga det hinner jag.
Vet ni varför? Jo för att den tiden det tar att göra ett blogginlägg på hinner jag tillaga min gröt på. Men...jag kommer inte hinna äta upp den, vilket slöseri va. 

Hinna laga gröt men inte hinna äta upp den, ödets ironi tror jag det kallas, därför är det lika bra att göra ett litet blogginlägg där hela grejen faktiskt blir helt slutförd.


Jaa nää, alla sover och jag är vaken. Det är något fruktansvärt konstigt med min dator, den ställer om sin klocka konstant, kollade nu och kunde konstatera att klockan är 8, fick panik och tänke: Inte nu igen ! (eftersom många gånger ha jag blivit lurad av klockan då det inte är lätt med klockan)

Men sen kollade jag väggklockan som visar 9, och kan även här göra ett konstaterande att nu har minsann datorhelvetet ställt om sig igen. Detta är nog 5e gången sen jag kom hit den gör så . 


VARFÖR VILL DU MIG DETTA ONT?! eller....



Nu ska jag ta min väska på axeln och min bräda under armen och vandra mot lift-stället. Hejja!





Peace out peepz




ps. har med mig mobilen som kamera idag! Får jag högakningsfullt be om en stor applåd tack !. Ds.

Uppdatering, eller ska jag kanske säga upprepning...

Kategori: Allmänt



Man kan säga att jag nog upprepar mig själv lite nu, men det skiter jag i.

Imorgon klockan 10 är det "meeting and greeting" på Slopeside, jag har ingen aning om vad det betyder, men chefen sa att jag "kunde komma om jag ville" och sånt brukar oftast betyda: Det är bra om du kommer eller du ska komma.

Så även om det kanske bara är meningslöst dravel som kommer sägas imorgon antar jag att det ger ett bra intryck om jag är där. 

Vad jag hör på Patric och Malin så verkar dom inte trivas superbra på sina respektive positioner som är Kelsys och Daylodge, men jag hoppas att Slopeside kommer bli soft. Jag menar, det är ett litet mys-café, det måste ju vara soft. I mina föreställningar är det (för er som vet) lite som på Ben & Jerry's på Grönan. Lite fritt.
Men det är i mina drömmar som sagt, kanske är det arbetsplatsen från helvetet. Jaja, cash is king och jag får liftkortet gratis, det är det jag bryr mig om.

Ikväll var det chill på The Pub med några ur vårat svenska gäng, trevligt värre, men oj vad trött jag är efter igår så gick hem efter bara någon timme. Känner att hjärnan måste vara på topp om jag ska lyckas klämma in både jobbkunskaper, engelska jobbtermer och snowboardlektion nummer 1 av Malin på en och samma dag i hjärnan.
PHEW.


Nu blir det antagligen dusch (kan inte bestämma mig för vad som är bäst, duscha ikväll eller imorgon innan jobb. Om jag duschar imorgon riskerar jag att håret inte hinner torka och då kommer jag ha istappar istället för hår på huvudet) och sen Harry Potter i sängen. Håller på att kolla igenom alla filmerna så nu är jag någonstans i mitten på film 2, Hemligheternas Kammare. Weeiweei!


Och som sagt har jag inte haft med mig kameran de senaste och de gångerna jag har det har jag glömt minneskortet i datorn, så langar fram två bilder som visar hur skruvat allt är. Både människors beteenden och verklighetens största kontrast.

Enjoy and think. (checka facebooksidan free your mind and think btw)







Om det inte är någon som ser vad det står under så står det:
Nicole says her 14 year old sister Angelique had sex with a man for a double cheeseburger.

Come on ! WTF !? Vad är det för fel på folk, men å andra sidan. Det är fan bara i USA det där kan hända. Och inte konstigt med tanke på hur många miljoner som bor där.
Konstigt att man aldrig hör sånt ifrån Kina dock, det är ju ändå världens folkrikaste land. Fast dom kanske inte är lika sugna på cheeseburgare...





En man, troligtvis väldigt välbärgad som fotar en död ko i Kenya med en Ipad under den brutala svälten och torkan som var där i år.
Den här bilden visar verkligen hur skruvad världen är. Tror inte jag behöver gå in närmnare på ämnet svält och användning av världens resurser.
HEJ KONTRAST!







Peace out peepz


Pretty people

Kategori: Allmänt


















Åååååh , nu funkar internet som det ska igen !

Kategori: Allmänt

Japp, precis som rubriken antyder så funkar vårat trådlösa internet igen, så nu kan vi återgå till att lana facebook tillsammans i vardagsrummet.

Dock är det fortfarande superkallt i huset, eller så är det bara jag som har feber, vet inte.

Och idag har jag inte gått utanför huset en endaste meter, mest pga att det är så kallt här inne att kylan utanför inte lockar det minsta, bara tanken får mig att frysa ännu mer. Och när jag skulle upp till backen igår och hade med kameran och allt, hade jag såklart glömt att sätta i minneskortet!
Det sög, jag som tänkte fota och visa massa roliga saker, får fixa det imorgon. Ska ju åka för första gången i år imorgon också, så kommer nog bjuda på ett par sår och blåmärken, kanske en blåtira över ögat också. Vem vet. 


Nu Skypear jag med Phnom och resten kollar på film. Fan vilka givande liv vi har här. Filmfilmfilmfilm, hehehe.
Men imorgon har jag första jobbdagen klockan 10











Jamenvisst.










Peace out peepz

Jag grät

Kategori: Allmänt




nuff said. titta bara.




nah

Kategori: Allmänt



Idag är det söndag, Idag är det tråk-söndag.

Jag och malin måste kolla ikapp på greveholm nu, alla 4 avsnitten vi missat. Vi måste försöka få lite julstämmning här hemma. För det skulle lika bra kunna vara maj med snö ute, så lite stämmning har vi här.





Jag saknar och längtar till konserter och album nummer 10 i ordningen

En sak att tillägga

Kategori: Allmänt

Att det är så fruktansvärt äcklig mat här, ni som känner mig vet ju hur petig jag är. Men det här är inget att skoja om, inte ens ett vanligt stekt jävla ägg går att äta, åt precis två till frukost. Fick tvinga ner det med juice. 

Det enda som känns bra att äta är havregrynsgröt.

Fast det kanske bara är jag som blivit så matad in i huvudet med att Amerika är så genmodifierat, fullt av färgämnen och ohälsosamt att jag får för mig det? Eller, Nej det är inte jag som inbillar mig, det är så. I Sverige är vi måna om att ha "naturlia färgämnen", om det nu existerar, men här är moralen mer "så mycket färgämne som möjligt".



Åh jag var verkligen bara tvungen att skriva av mig lite :( .

Unicorns

Kategori: Allmänt

Yes, I have unicorns instead of monsters underneath my bed. True story.






Jag mår inte så speciellt värst bra, tror jag håller på att bli sjuk, sov i full mjuksklädsutrustning inatt och frös ändå, och halsen gör ont och huvudet känns tungt.
Bu fucking hu.
Det är på tok för kallt här ! 






In your face sjukdom ! Det är SÅ ditt fel att jag blir sjuk.



Jaa, nää vad ska man ta sig till, som mina tidigare inlägg har antytt så händer det inte så jättemycket just nu. Det är mest vänta och vänta. Men på måndag ska jag på min första utbildningsdag på jobbet så det ska bli kul. Eller, kul och kul, kul att det händer något, men Malin, Matte och Patric som redan gjort den säger att det inte är speciellt givande. Får väl se vad dom kan tillföra mitt intellekt. höhö.










Peace out peepz

Skeppa en julklapp till mig

Kategori: Allmänt












http://www.firstaid.se/sv/trademarks/123/firstaid


Den som önskar mig en god jul och ett gott nytt år får gärna köpa en liten First Aid tisha till mig, den vita. Sinnessjukt snygg.

Jag och malin sitter i köket och lanar facebook o så, lyssnar på musik och the grabgäng spelar NHL hockey tv-spel. ehe.

Jag vet inte om jag skrev det förut men skrev på alla papper för RCR idag. yes sir, officiellt anställd och får liftkortet om en vecka. Och det mina vänner innebär, en hel veckass åkning, utan jobb eller kostnader för jag börjar inte jobba förrens den 13e DEC ! BOOOOYAAAH ! 
Jag fick också hjälp med att ställa in bindningarna på brädan idag, fattar inte hur Kim kunde åka med dom innan ! Men nu är det perfekt för mig så allt känns superdupermegajätteBÄST !

Imorgon...imorgon imorgon imorgon, nää inte så mycket varken nu eller imorgon. På något sätt känns det som att jag väntar på något som aldrig kommer, och jag vet ju att det jag egentligen väntar på är att få dra ut i backen och åka. Så om en liten vecka kan jag det som sagt, frågan är vad jag ska sysselsätta mig fram tills dess?

  • Torrjibba tokmycket?
  • Öva på min smidighet inför säsongen?
  • Skaffa en bättre kondition?
  • Festa galet mycket?
Tror fan det blir en härlig mix av alla 4 !


CHECKA: http://www.freeride.se/blog/freeskifernie/


Peace out peepz

You had me at Starbucks coffee

Kategori: Allmänt

Det kliar och sticker i mina fötter och ben, idag är det säsongsöppning uppe i backen. Och vad gör jag, jo jag har precis vaknat och sitter i köket, klockan är tio i tio.
Jag borde defenitivt inte sitta här här, utan vara uppe där. Men jag måste sköta ett jobb och skriva på en massa papper idag, för när jag fixat pappersarbetet...då får jag mitt liftkort och då kan jag åka !  :D

Inatt hade jag en konstig dröm, antagligen för att det sista jag tänker på innan jag somnar är att få åka upp till backen. Jag drömde att min snowboard var två delar, det skulle vara så. Liksom som att man åker skidor, fast med snowboarden, och att den var bara kapad rakt av på mitten mellan bindningarna. Kändes helt fel, och det enda jag kunde göra i backen var att åka störtlopp i skogen. Sen vaknade jag...

OCH SER DEN FINASTE DAGEN HITTILS I FERNIE ! (läs första två raderna i inlägget and feel with me)

Vad jag ska köpa för min första lön
  • Nya goggles
  • En parfym
  • Ny jacka


Fuck it, nu har jag ätit frukost pratat med min lilla stora lillebror och nu ska jag åka och signa lite papper som kommer kjedja fast mig på Sloopside i ett halvår.
(som för övrig har Starbucks-kaffe, och jag har för mig att starbucks-kaffe är lite som svenskt kaffe, so they had me at "we have starbucks coffee")





AAAAHHHHMENN , Inte Fin morgon som sagt...











Peace out peepz

Åh, det är jobbigt att vara mig ibland !

Kategori: Allmänt

Speciellt när man är så populär att man får två jobb på en dag....åååh, phew...

Vilket jobb ska jag ta, jobbet som bagare på mataffären där jag får jobba 40 h/vecka hela dec och sen bestämma mitt eget schema resten?

Eller jobbet i backen som kock på ett café där jag får liftkortet (10 000 sparar jag i så fall), rabatter, malin, matte och patric jobbar där och kan åka innan eller efter jag börjar jobba varje dag?

Jobbet i backen: http://www.skifernie.com/things-to-do/slopeside-deli.aspx


Ehehe, jag har redan bestämt mig faktiskt, vill mycket hellre jobba i backen, men tänker inte tacka helt ja där förrens jag vet att jag får det. Eftersom jag har fått jobbet på extrafoods osv osv, ni fattar.


Nu : mat och film med malin !






Peace out peepz

Skillad tjej

Kategori: Allmänt

Lämnade Cv;n o grejer i ca 2 timmar igår...Blev väckt av det där jobbet som jag snackade om igår, och dom ville att jag skulle komma in på intervju halv 2. Oh yeaaah !

Man tjänar inte kalasbra, men har ett till på g så hoppas jag kan kombinera båda jobben och på så sätt få in en del cash.

Var ute igår, det var sådär, sköna människor, tråkigt ställe. Hörde att det var utgång ikväll också...men jag vet inte. 














Peace out (for now) peepz