idaekenberg

Till den som är intresserad av ointressanta saker.

Allt jag inte kan få, måste jag ha

Kategori:


Alltid. Ju mer jag inte kan ha något desto mer åtrår jag det. SERIÖST, kan jag sluta vara tvärt emot allt vad sunt förnuft och common sense heter?

Nej, jag kunde inte åka tillbaka till Kanada. Inga pengar, ingenting. Och det blev mitt enda fokus i ett halvår.
Nu ska jag tillbaka, och nu är det som "heeee, no biggie" vill det inte riktigt lika mycket längre. Gah!

Nu är det något annat som jag inte kan ha som jag vill ha. Stupid stupid girl.

Men jag är fortfarande sjukt glad över att åka. Missförstå mig rätt.


Nervositet, igen.

Kategori: Allmänt



Nu kommer den där stilla, lugna nervositeten precis innan helvetet bryter ut.Om 2.5 timmar är det skype med familjen igen. Om 7 timmar bör jag sova. Om 12 timmar måste jag gå upp för att kolla så allt är med i mina alla väskor. Om 14,5 timmar ska jag vara hos tandläkaren och laga en tand (FY FAN). Och om 16 timmar åker jag till Stockholm.

Det är det andra steget på resan, har så många mellanlandningar att det är helt jävla otroligt.
Oslo-Linköping-Stockholm-Island-USA-Canada->framme !

SÅ för att chilla ner lite glor jag runt på 9gag ! OOOOH how i love it ! 


















HAHAHAHAHAHAHAHA ^... IGELKOTTEN hahaha klarar.inte.av.att.andas.




FUNFUNFUN.




Tattoos

Kategori:



Har äntligen äntligen äntligen kommit fram till temat för mina tatueringar, det kommer gå i dessa tecken.

Fråga om du inte förstår.


Heartbeats & heartbreak

Kategori:



Idag har jag spenderat 70% av dagen med att packa, 5% med Jessika & Elina. 10% på bussresor inom Linköpings tätort 10 % med sofie och resterande 5% med att slappa och glo i mobilen.

Ska ägna hela dagen åt packning imorgon med. När jag vägde väskan vägde den 29 kg...
HUR fan är det möjligt... Den andra vägde väl runt 15 kanske. Fortfarande: HUR fan är det möjligt.

Aja, fick höra att jag borde packa mindre, eftersom jag kommer shoppa där borta. TRUE STORY!

Svårt dock.

Sova.


.

Kategori: Allmänt




jävligt godkänd

Kategori: Allmänt



Jag blev precis godkänd att resa in i USA, godkänd eftersom jag inte planerar terror, är tidigare dömd för något brott, för att jag inte har kopplingar till nazism eller är psykiskt störd - på en måte. aha. Jag har inga planer på att adoptera i USA och har heller aldrig blivit utkastad ur landet innan denna ansökan. Det är några av de kriterier jag, Ida uppfyller. Och får därmed resa in i detta gudsförgätna land.




Om typ 10 timmar ska jag Skypea med min kanada-mamma, jag är inte så nervös men exalterad. det ska bli kul o se vad hon säger, var ju ungefär 1,5 månad sen jag pratade med henne senast.


Har blivit helt hookad på en låt som heter Bambi med cir.cuz, tror jag kanske lyssnat på den 100 gånger på detta dygn, helt stört. Jag älskar musiken, så skönt flow. Checka (:




Packar sönder mitt liv också, helt okej tidsfördriv. Har lite svårt att bestämma mig för vad jag ska prioritera och inte, har bestämt mig för att jag köper de mesta sommarkläderna i Kanada och satsar på att ha med mig Vinter och Vårkläder.

Fick ett par nya amazing boots av mamma i födelsedagspresent idag, blev glad, för i dom skorna kan jag också ha den där fula stödgrejen till min fot :)


Vardagsrummet just nu.





Blah blah

Kategori:




Kan inte sova...
Ska sluta använda samtliga media kanaler när jag är full...
Ska åka hem om 2 dagar...
Stockholm om 6 dagar...
Kanada om 10 dagar...
Nervös...
New York i Juni...



Fri, fri fri fri

Kategori: Allmänt

Jag har jobbat mitt sista pass på donken inatt. Sista jobbdagen i Norge på ett bra tag. På torsdag drar jag här ifrån hem till Svea. Vemod.

Och lycka, har kommit fram till att jag är nog en av de friaste människorna som vandrar på denna jord. Jag stannar inte för något. Som en fucking bulldozer plöjer jag ner allt i min väg för att komma dit jag vill, men vissa undantag då. Man får ju inte vara hur elak som helst.




Jag tror det beror mycket på att jag håller på att hela mig själv, jag har aldrig velat ta till någon psykolog eller gå i terapi. Även om jag vet att jag egentligen borde suttit inspärrad ett par år av min ungdom.
Jag har börjat uppskatta mer av vad livet har att ge, även om det är svårt att vänja sig av med 22 års invant beteende och tänkande.


Jag håller på att komma längre och längre ifrån mina dåliga tankar, även om de gärna besöker mig. Och då med full kraft utan någon som helst mercy.


Det är mitt största problem nu för tiden att jag kan inte stoppa och det är inte som att jag kan mota bort dem. För står man i vägen för en skenande tåg så kommer man garanterad bli överkörd. Det är det bästa sättet jag kan förklara på.



Precis så.



Jag börjar se att det faktum at jag lever här och nu är en gåva (uuuuuh thats fuckin cheesy but what evs). Jag kan inte sätta mig i en skolbänk i 10 år för att "bli*" något, vem FAN bestämmer vem och om man blir något. JO siffror i ett system. Jag vet exakt vad jag kan och vill, och det är att resa, vandra från stad till stad. Kanske stannar jag någon gång, kanske stannar jag aldrig.

Kanske dör jag på ett flygplan påväg till ett annat ställe än det jag varit på. 

Jag ser mig som en modern hippie, eller proffesionell kanske. Work shit jobs, for shit money. Träffar nya själar och lämnar dom. Hejdå är alltid svårast (SJÄLVKLART). Dock behöver ett hejdå inte vara för evigt. Som ett sånt hejdå jag sitter med nu.



Dock vet jag att det antagligen är det. Tystnad är också ett svar.



Men man får drömma, det är inte förbjudet.














Översatt

Kategori:



Jämt tänker jag på hur textningen från engelska till svenska är gjort...

Senaste :
"go check the restroom."
Blir till:
"Gå och kolla på vilorummet."

Kom i-fucking-gen! När situationen om en toalett är helt jävla uppenbar. Åh det är en av 10 saker som stör ihjäl mig!

Resterande 9 kommer nångång i framtiden. Hihi.





Legendariskt

Kategori:



Har gjort det igen, somnat tidigt. I hopp om en hel natts sömn. Fuck you sa livet som väckte mig vid klockan 1 (somnat 20)

Hade dock en jävligt skön dröm om att jag var på flyget, hade sittplats 1 rad 1 längst fram. Blev kär i killen brevid. Flög dock till Australien, eller det var något liknande i alla fall, kom fram. Världens paradis ö, såg massa bananträd vid stranden. Minns att jag sa; ååååh man kan plocka bananerna från träden istället för att köpa dom i affären som hemma. Hängde i strandbaren, badade i havet, drack drinkar med killen från flyget. Åkte sen tåg till Melbourne, där nånstans på tåget vaknade jag.

Måste börja gå till en drömpsykolog eller nått, det här håller inte. Är det normalt med såna här extremt detaljerade drömmar? Och mer konstigt, att jag minns allt så länge efter jag vaknat...


Mår skit

Kategori:



Lovar att hela huset är helt nere i skiten. Jag är sjuk, Cassandra har tappat det helt ( hon har vart på barnehage hela dagen) och Martin har inte sovit på 32 timmar. Så ja i och för sig är det bara halva huset som mår skit.

Annars så packar jag den väskan som inte får öppnas förrens jag kommer fram till Kanada.
Jag tror verkligen inte jag fattat att jag faktiskt åker jättejättejättesnart. Det var i augusti jag flyttade hit, i september bestämde jag att jag skulle dra tillbaka till Kanada, och i November fick jag kontakt med den fina familjen jag ska till nu.
Det känns overkligt.

Overkliga jävla helvete att man skulle råka ha en granne som är så jävla rätt och att allt kan bli så fel. Magiskt.

Fuck it, time Will tell och sånt.



Hejdå Oslo

Kategori: Allmänt



Nu är det bokat och klart, jag åker här i från nästa Torsdag. Det vill säga den 24e Januari. Åker hem till Linköping i 4 dagar, träffa mamsen och papsen lite.. Sen den 28e åker jag upp till kära 08-land för att ta farväl av mina fina.

På torsdag är det fest av mig - för mig & med mig. Ska bli kult. Och ska chilla med ölen, för verkar få ett hemskt balanssinne av öl. Då jag igår ramlade handlöst rakt in i elementet vid min säng, POFF rakt med pannan före, så har en bula i huvudet nu. Sjukt oskönt. Men men, shit happens.

Just nu sitter jag med Martin och Victoria och chillar, bokat biljetterna. Tänker mycket på en speciell människa, jag tror han vet vem han är. Om man nu läser vad jag skriver här. Jag vet inte nånting, men har nu äntligen  fått sagt mycket av vad jag har velat säga till dig. Drt känns lättande på ett sätt, svårt på det sättet att trots att någon kan vara så nära. Är du så OTROLIGT långt borta. 


Jag har fått en kompis i Vancouver, hittade henne på Swedes in Vancouver sidan, så känner mig inte helt ensam längre :D blir nog helt toppenbra !


Men ska ALDRIG förneka det faktum att jag kommer sakna oslo så det gör ont. Herreguuuuud har inte ens åkt än och vill redan åka tillbaka.

Men jag ska genomföra mina planer, bo hos en fantastisk familj, skaffa vänner. Reparera allt som är trasigt med mig, åka skidor, fiska, spela basket, lära ut svenska, shoppa trosor & BH på Victorias Secret. Köpa konstigt godis och kolla på NHL hockey tills jag kräks. Köpa fina presenter till alla mina älskade och skypea ihjäl mig varje dag.



I'm glad I didn't die before I met you

Kategori: Allmänt



Viss musik får mig att känna efter exta mycket, verkligen får mig att gå in i mitt eget sinne och tänka.
Det är som att stänga ute världen, jag vet att det en välanvänd klyscha. Men ack så sann, dock inte alltför vanlig i min vardag. Där tankar och känslor gärna mixar sig samman utan någon som helst logisk anledning.

Jag mejlade till min Kanadafamilj häromdagen, för vi hade inte pratat på ett tag. Fick ett jättefint svar tillbaka, där Jenny (mamman) sa hur mycket som hade tänkt på mig och min ankomst. Känner mig så otroligt lyckligt lottad med den här familjen. Fick underbara bilder på barnen, åh dom ser så trevliga ut ! 

Som jag skrivit i tidigare inlägg så har jag ju känt mig lite ledsen för att åka, på ett sätt är jag ju det såklart. Och kommer aldrig neka till att jag lämnar Norge med mycket starka känslor för ett par personer.
MEN jag vet att dessa finns kvar. På ett eller annat sätt.

Och jag ska heller inte neka till att jag suttit i exakt samma situation för nära ett år sedan, lämna ett ställe med så många ouppklarade känslor, det är inte lätt. Men det kanske jag lär mig av. Fast, hahah lärde mig inget förra gången, kanske tar det tid för saker att sjunka in.

Men saker är som det är och innan jag flyttade till detta ställe så hade jag redan resan bestämd, och jag måste åter igen pånminna mig om att jag kommer tillbaka. Men åter igen, så kanske saker och ting är annorlunda, men förhoppningsvis kan jag få tillbaka december, fast i augusti.

FY fan vad länge det låter som, en hel sommar och en hel vår, åh det var lite deprimerande. Men jag har faktiskt redan bott i oslo precis lika länge som jag kommer vara borta :)




Jag har så mycket tankar idag, extremt mycket som snurrar. Jag får liksom inget stopp på det, det bara maler och maler i hjärnan. Men jag kan nog konstatera att jag har en väldigt bra dag, en LYCKLIG dag. jag har fina vänner, fint hus, fint rum, fin granne, även om det är en svår granne.


OCH jag kan inte med ord beskriva min kärlek till Henrik och Myrna, som kommer stå och hålla min hand när jag står på Arlanda och ska ge mig ut i stora vida världen helt ensam för första gången. 




Åh ! (vill bara påpeka att det är inte norgekaffe som är kärlek, utan det faktum att jag satt och drack blaskigt norgekaffe på tunnelbanan och lyssnade på en fin liten sång som pappa henrik hade spelat in på min voicemail:) 















puss

Andas in och andas ut, orkar jag så orkar du

Kategori: Allmänt



Det fanns inget som kunde röra oss,
men du vet att jag var lika rädd som du
Det fanns så mycket att se så jag släppte taget om din hand och du försvann.




Jag har sagt det så många gånger förut, hur ledsen eller nere jag än är, så finns alltid kent där och gör mig lycklig igen. Sådär sprudlande, hoppande, bubblande, kittlande lycklig.
Nästan så glad att jag vill gråta, fälla tårar av kristaller.

Ni vet den där känslan man får när man är starkast i världen och inget kan stoppa en. Lite så känner jag nu, trots att hjärtat värker lite och ögonen är lite sårade.


Imorgon när jag vaknar är det bara att tagga till patriotismen i kroppen och gå till olearys för att kolla JVM med fint folk. Sverige har liksom ett guld att försvara. Sverige-USA, kommer vara nervös från start till slut ! 

Ska göra fina pärl-armband till alla med sveriges färger också, har man ingen sverigetröja får man nöja sig med armband. Den som är kräsen blir utan.






HAAAADEE

Skyfall

Kategori: Allmänt




Nu ska jag gå och jobba, sen när jag kommer hem ska jag sova hela dagen, sen ska jag jobba sen sova igen.


Vad är sol?






Only hate the road when you missing home

Kategori: Allmänt




Trots sömntabletter verkar min kropp inte sluta vara vaken, irriterande, frustrerande. Hat.
Jag skulle inte banga på att vara normal, skulle inte banga på att gå tillbaka i tiden en vecka heller och ställa saker och ting till rätta.

Men jag besitter inte magi eller konsten att resa i tiden, så jag står här och nu och får istället acceptera vad som är nu. Det får helt enkelt fungera. Har mycket att fokusera på, så som min Kanada resa. 

Som förövrigt känns så fruktansvärt avlägsen men är mindre än en månad nära. Samtidigt som jag precis insåg att jag har 2 och en halv vecka kvar i Oslo och i min fantastiska källare.

Helvete, jag är ledsen för det. Det smärtar, men vissa saker måste nog ske fastän man kanske inte 100% är med på det själv. Jag måste nog lära av denna impuls.
Men jag är rädd, så fruktansvärt rädd och orolig. Vad tänkte jag?! Dra till kanada, själv, utan pengar, till en okänd familj, en okänd stad. Snacka om att vara lonley. Som tur är kan jag boka om min hembiljett.

Men jag känner mig som ett barn som blivit borttappad i mataffären, bara massa stora saker runt omkring mig som jag inte har koll på och ingen egentligen att hålla i handen när äventyret att hitta hem börjar.


Man vet aldrig vad man har förrens man förlorat det.




How to be brave.

Only miss the sun when it starts to snow

Kategori: Allmänt



Jag funderar. Har funderat, mycket den här dagen, och igår. Jag är lite rädd. Rädd för att åka, rädd för att flytta. Ledsen för att lämna mitt liv, eller ja. Jag kommer inte lämna något, jag kommer bara pausa det. 

Jag är rädd för vad som väntar mig, jag vet ju egentligen inget. Tänk om jag inte alls ska bo i west Vancouver, tänk om jag blir kidnappad och våldtäktsmördad. Eller om jag blir inlåst i en fritzl källare i en Kanadensisk skogshuggar lya.

Eller light verisionen av min rädsla: Tänk om barnen inte gillar mig. Om dom hatar mig och springer bort från mig på  djurparken. Eller om jag inte vågar köra bilen i Vanncouver. Om jag krockar. 

Behöver kanske gå till en psykolog för att mentalt förbereda min stackars övetänkande hjärna.

Om exakt en månad vid den här tiden äter jag antagligen middag på andra sidan jorden och klockan är 18:00
Det är en udda tanke, det tankesättet kommer jag aldrig kunna greppa. Det faktum att då och då kan man se in i framtiden. Man vet liksom nästan exakt vad som kommer hända vid en viss tid ett visst datum.











Nyårsafton, började fint med vin och tacos med Jossan och Cassandra, och för den som inte vet det så är det de fina flickorna som jag bor med.



Hade köpt kir dagen till ära, gott vare.



Det ska inte bara vara vodka, det ska vara unik fin vodka. Den gjorde oss nog unika, men inte fan blev vi fina.



Hade nya fina örhängen med silverkors.



Me and my Cassie-D.



Jag och yousofine.



Yousofine & Cassie-D. Bäst ! Helt enkelt världsbäst !