idaekenberg

Till den som är intresserad av ointressanta saker.

Man måste vara frisk för att bli sjuk

Kategori: Allmänt



Igår kväll hände något fantastiskt underbart som gjorde mick olagligt lycklig. Halva nya kentskivan släpptes på spotify ! ALLTSÅ. Behöver jag säga mer egentligen?



Singeln 999 - hela albumet kommer den 25e. hihi.


Idag nu på morgonen drar jag till Stockholm och mitt nya hem över sommaren, kommer bi perfekt, och förbannat trångt. 8 kvadrat och 100 kg packning. Hoppsan. Men det är rätt mycket schampoo och sån skit, och jag har inte direkt mycket kläder, vad fan är det som väger? Jag?

Och åh så jävla trött, vaknade 4.20 - dööööö!

Nej nu pallar jag inte mer. Bloggar väl i mitt nya rum sen, ska fota osåndär skit också, oj vad otrevligt det blev för dig som läser nu. Ha överseende. Tack på förhand - hörs.






Du har din stolthet
Sätt hårt mot hårt









.

Sex and the world

Kategori: Allmänt



Och absolut inget fel med det! Men jag har precis plöjt igenom halva sex and the city boxen, och en sak som fastnade i mitt huvud är det återkommande temat att "New York-bor bara letar efter en fast partner hela tiden, och på alla möjliga sätt."

Det här med dejting på alla möjliga sätt har blivit så vanligt, tillexempel internet-dejting. Det var så himla tabu och pinsamt för 5 år sen, nu har var o varannan männsika e-darling, eller mötesplatsen eller badoo.

Och det är inte bara dejtingsajterna som satsar på att folk ska matcha, på bilddagboken finns grupper med namn som "singel och sökande".

Och när vi ändå är inne på bdb grupper..."Gruppen för snygga". VA?! Snacka om att ungdomar idag sätter press på varandra, media och mode har gjort sitt. Bye Bye nu klarar vi av att häckla varandra utan skvallertidningarnas hjälp.

En sak som jag tänkte på i kanada, tror det var på typ "star-magazine" framsidan löd: 100 kändisar utan smink !

Jag förstår tanken ocg iden, att påvisa att de inte går runt och ser röda mattan ut alltid, fast jag tänker också på deras psyke. Kan inte vara lätt att bli fotograferad och utpekad som trash varje gång man bara känner för att gå till gymmet osminkad i mjukisbrallor.

Så då blir det en motsatt effekt tror jag. Kändisarna börjar istället ha smink alltid, vara så perfekta som möjligt alltid. För jag tror de tröttnar - klart de gör, de är ju bara människor!

Vilket leder till att resten av världen tror att man alltid är perfekt hela tiden osv osv. OND CIRKEL !



Oj vad mycket text, nu ska jag äta gröt o sen dra till ÖoB med Sofie och mamsen för att inhandla schampoo balsam och diverse grejer man behöver i ett nytt hushåll.

Gah, har flyttat ca 5 gånger sen 2008, WOOOP and here we go again!










Peace out peepz

Det finns magi i ditt motstånd

Kategori: Allmänt







Nu har julklapparna jag köpte till Afrika kommit fram ! Det känns bra :)

Det känns också bra att jag är fantastisk.
Skulle bli såndär världsförälder om jag bara hade råd, dock har jag kanppt råd att leva själv...Eller jag har råd men jag har inte råd, eftersom det är så förbannat svårt att få jobb i det här landet och mitt jobb sträcker sig endast från April - September varje år, så det lilla jag lyckas spara undan varje månad måste gå till att försörja mig det resterande halvåret då Gröna Lund inte är öppet. Men kan ju alltid försöka skänka lite Malariavaccin och pulver emot undernärning så fort jag har en hundring över. Kommer nog ha många fler såna där hundralappar över nu dessutom, då cigaretter inte tar upp så stor del i mitt liv längre. fNiZz.


.








Ge mig fel, ge mig något lika trasigt som du och jag.


















.punkt

Perfekt

Kategori: Allmänt



Packa väskan - igen. Fast packade ju inte ens upp kanada-väskan, det var ingen mening med det eftersom på lördag gå nästa flytt och det till Stockholm, höhö (no shit sherlock, som om ingen visste det)
Men den här gången får jag lov att ta med lite mer saker, det ska bli kul.

LÄNGTAR SÅ EFTER ATT FÅ BÖRJA JOBBA ! Längtar så efter sommaren i Stockholm också. Längtar lite efter livet tror jag.


I helgen var jag på besök hos tilla, fick fantastisk fina försenade födelsedagspresenter, body lotion och hand cream samt en rulle med gulliga små sockerhjärtan.



Nu ska jag till sofie, idag är det date på af som gäller, ehe, sen ska vi baka kanelbullar ! hihi.






Min arbetsplats, SLÅ DET OM NI KAN.








Peace out peepz

Kontrakt och grejer

Kategori: Allmänt



Idag skrev jag på kontrakt för mitt rum i Segeltorp/Fruängen. Känns SÅ bra ! Jag längtar verkligen efter att få flytta in, vilket jag kommer göra om ca 10 dagar. Ska bli skönt att få komma iordning och alla såna saker.

Nu ska jag och Sofie på date på Maxi. fnizz




01.23

Hemma från min date med Sofie, var på maxi och strosade runt, och åkte hem för att gosa med Dino och kolla på tv - kvalitétstid for sure :D

Imorgon ska jag ha en Date med Sofies The Sims spel! LOL - NÖRD, men det är heeeelt okej.




Besatt .





Leave my heart in overdrive, it's all I ever wanted.

Neeej!

Kategori: Allmänt



This was not what i signed up for när jag åkte hem till Sverige ! Förväntade mig ju 25 grader varmt och strålande solsken .









Jaja, Grönan utbildning idag, känns bra - förutom 3 frågor som ska besvaras. Känns som skolan och muntligt förhör all over igen.









Over and out

Lucky Me

Kategori: Allmänt



Igår när jag anlände till arlandas ankomsthall, trött, hungrig, svettig och förvirrad så stod Mamma och erik där och väntade med blommor ! Och helt plötsligt kommer Fian, Myrna och Henrik springandes med partytutor, ballonger och en stor banderroll med texten: "välkommen hem" och så var det en svensk och en kanadensisk flagga på.

ÅÅÅÅH underbara människor !





Jag kanske mest såg förvirrad ut men jag var helt överväldigad ! 

Tror inte det blir någon bild på mig därifrån...varför? jo som jag nämnde i föregående beskrivning så är det inte en alltför fin syn. hehehe.


Nu sitter jag på tåget till stockholm, precis som på den gamla goda tiden - pendlar tiden. Ska sova hos Tilla i helgen och imorgon blir det någon form av hemkomst öl, undrar om någon svensk krog har Kokanee..(?)


Och så var det paret på tåget mot stockholm som sitter helt omslingrade, som om det inte räckte med att luta huvudet motvarandra längre så måste hon sitta bakåtvänt så dom kan kramas "på riktigt" alltså, det får finnas gränser för hur mysig man är på offentliga platser !

Undrar om det är okej om jag tar ett kort och säger att jag har en blogg som handlar om "människor som är FÖR mysiga på allmänna platser"









Nu ska jag fortsätta vara en pendlare och lyssna på german sparkel party, LOVE !






Peace out peepz


Hemma bra men borta...

Kategori: Allmänt



Första natten hemma, i Linköping. Heh, udda, konstigt och väldigt vanligt.

Jag vet inte riktigt hur jag känner mig, det känns lite lätt jobbigt att vara i Sverige faktiskt. Kommer sakna mycket med Kanada, tillexempel att prata engelska.


Hur som helst så är det ingen rast och ingen ro här inte, åker till stockholm idag för att göra Gröna Lunds utbildning imorgon o sen på söndag skriva lägenhetskontrakt. Spännande, ska bli kul o se hur det ser ut. Fick sms av hon som hyr ut där det stod att hon höll på att måla och göra fint i mitt rum ! Åh, känner mig välkommen i alla fall :)








Tjilli'n i Calgary

Kategori: Allmänt



Nja, inte så värst kanske, är dödligt trött, har gråtit halva min vakna tid idag och är allmänt utmattad. Och nu vill jag gråta igen. 

Sitter på flygplatsen och fick lite tid till att ta det lugnt och vila mig från min blåvalstunga packning. Ett stort plus är att mitt bagage är incheckat hela vägen till Stockholm (: det var en lättnad, vill inte se de där jävla väskorna igen !




Ser så jävla lycklig ut...not, det är dock det bästa jag kan frambringa just nu. Det var så lätt att tänka sig att åka hem när man fortfarande var där, men när det väl hände var det det svåraste, äsch jag vet inte, det är väl bara jag som har mina personliga anledningar till det.

Det ska bli nice att komma hem till alla, till jobb, till sommar, till gröna lund till riktig mat.



Nu kommer jag kissa på mig på flyget för jag har druckit en hel pepsi, vilken tur att jag sitter i gången. FML, jag ville ju sitta vid fönstret !

Kan svära på att det inte finns några filmer att titta på på dethär flyget heller. Längtar till Icelandair-flyget, där finns massa bra filmer *googlade utbudet på Icelandairs flygplan* så som: Avatar, Harry Potter, Titanic osv osv, minns inte mer. Men jag behöver bara Harry Potter för att vara nöjd !







Ska gå och borda mitt flygplan om 45 minuter, ready for take off.

2 steg från Fernie

Kategori: Allmänt



Jag skrev ju går att det var min sista kväll, på ett sätt var det det, för kommer inte sova mer i Fernie (sängen är uppbäddad och lakan och allt nerpackat). Men har ju ikväll hela kvällen faktiskt, innan bussen går klockan kvart över 1 inatt. BLÖH. men men, vadå, det är ju bara 12 timmars resa innan den faktiskta resan på 16,5 timmar börjar, underbart. Jag bara längtar efter att resan ska vara över och jag får vara hemma. 

Jag ser faktiskt inte fram emot att flyg överhuvudtaget, det känns bara läskigt och jobbigt, flygplatser, check in's, folk överallt, och framförallt den där överlägsna attityden som 75 % av alla flygresenärer tar på sig när dom ska flyga. VAD ÄR GREJEN?!

Alltså, man är inte speciell längre för att man kan flyga runt i världen, det har inget med förmögenhet eller tid att göra, det är öppet och tillgängligt för alla, kan folk sluta bete sig som om dom vore nått bara för att dom sitter i ett flygplan. Kom igen när du har ett eget !



ALLA ber en bön att väskorna inte väger mer än 20 kg styck och att mitt handbagage inte väger mer än 10 kg. 
Capish?






Yep, Jenna Marbles got that right !








Peace out peepz


Och till "alla" (Mamma och diverse vänner ) som faktiskt läser min blogg
Vi hörs i sverige.


Last night in Fernie, BC - Canada

Kategori: Allmänt



Japp, inatt är sista gången jag sover i Fernie. Imorgon natt klockan 1 åker jag till Calgary för att åka flygplan till Toronto och sedan vidare till Island för att sen komma hem till Stockholm och Sverige.

Det är en helt okej känsla som bor i min mage just nu, men det är med lite vemod som jag åker hem. Men hade jag inte kännt mig ledsen så hade det ju varit konstigt. Och just som när sommaren kom till Fernie  åker jag hem till Sverige, som har haft sommar-vår, men verkar ha snökyla nu.



Det är bara att bita ihop och ta det som det kommer, acceptera och gå vidare, Fernie, du har varit fantastisk och underbar. Ungefär som en bal på slottet fasten att jag snubblade på min klänning ett par gånger.






Ayay Fernie, see you whenever or in my next life.















Over and OUT.

La gente esta muy loca

Kategori: Allmänt








Breaking up with every god in the world, right here right now.
Karma, Buddha, Jesus Christ, Allah, whatever you are. Come find me whenever you want to.
Breaking up with every god in the world, right here right now.
Karma, Buddha, Jesus Christ, Allah, whatever you are. Come find me whenever you want to.










La gente esta muy loca !

Over and out, i'm goi'n partyi'n.


Hot Dog Day

Kategori: Allmänt




Sjukt kul dag och kväll !



Började dagen med megastor brunch tillsammans med Malin, Matte, Jesper, Malin, Tove, Jesse, Mark & Phil.



Drack hotshots till frukost (galliano, kaffe och grädde)



Tove & Malin !



Banan-sushi (tortillabröd med nutella på och en manan i mitten samt en jordgubbsskiva) - specialité a la Tove (?)



Malin o resten av brunch-gänget drog upp till backen för att åka med andra hotdoggare, jag kunde inte - för jag har inget skipass, så gick till Michelle istället och lite senare liftade även vi upp till backen....



Till griz bar där resten av våra Svenska kompanjoner drack öl och var dyngsura, eftersom det hade ösregnat hela dagen. Tappra som dom är hade dom ändå åkt (Y)



Full och törstig.



Flashmob !!



Så fint !




Hot Dog day var nice, supernice till och med. Vad som hände efter griz bar: Gick hem förfestade på hot shots och vin, gick till elk med tove malin jesse och phil, drack öl blev full skulle till Royal....Kom aldrig så långt men anledningen till det är något jag håller för mig själv.




Ikväll är det hejdå-fest för Jesse på elk, ska bli soft, inte för att jag har råd att köpa öl men jaja.



Over and out

Jag fick mejl

Kategori: Allmänt



*BlippBlipp* "Ett nytt mejl !!"

"Åh kan det vara Grönan som funnit en lösning på mina inloggningsproblem måntro?"

*Klickar förväntansfullt på fliken med hotmail-sidan*

"MSN DEJTING ÖNSKAR EN GLAD PÅSK*

"FML, sadface"


Japp så kan det gå, trodde jag skulle få svar på alla problem, fick jag inte. Inte ens i närheten.

Hur som haver så är det Hotdog Day idag, vilket innebär full 80-tals mundering och fest (Idag är baserat på en film med samma namn, har inte sett den. Men den är från 80-talet).
Men först, innan festen, vinet, dimman och inte att förglömma - färgsprakande tajts och pannband - brunch med hushållet samt Tove och Malin. Fett.

Idag fyller även Drew hela 25 år, festligt.



Ska försöka ta mycket bilder och ladda upp imorgon, och om inte jag fotar bilderna gör nån annan det och så snor jag dom. Vadå...vad är copyright?



Ska fortsätta kolla SATC en stund till, sen får vi se när fehehehezt börjar.














Pijs awt piipz